pegi shah alam - SACC, Euro Moda. i was sooo rambang mata doo. taktau nak yang mana. i pick off white. and he picked soft peach. makan2 kek (kek lagi. adoi) he seems addicted to delicious chocolate indulgence and Secret Recipe's fresh watermelon.
pegi pasar malam. beli buah & ayam. hari ini dalam sejarah - wafaa buat sup. susah juga nak percaya. 1st time tu. menjadi la jugak. eh, makan sup aje pon boley kenyang kan. kalo taruk kentang, huhuhu, lagi syok.
Bahan-bahan
bawang putih, bawang merah, ayam, air secukupnya, garam, sup bunjut, cili padi.
tapi mama kata takyah taruk bawang merah. taruk halia sket. but it's ok. that's my first attempt. lepas ni dah tau nak bajet berapa banyak nak taruk. hohoho
pegi pasar malam. beli buah & ayam. hari ini dalam sejarah - wafaa buat sup. susah juga nak percaya. 1st time tu. menjadi la jugak. eh, makan sup aje pon boley kenyang kan. kalo taruk kentang, huhuhu, lagi syok.
Bahan-bahan
bawang putih, bawang merah, ayam, air secukupnya, garam, sup bunjut, cili padi.
tapi mama kata takyah taruk bawang merah. taruk halia sket. but it's ok. that's my first attempt. lepas ni dah tau nak bajet berapa banyak nak taruk. hohoho
2 comments:
alaa..siannyer...first time wat sup?kahakhakahkahakahkahak...maknanya aku maju dr mu lah!haha.aritu aku masakkan ikan patin tempoyak..bg miza bwk g opis...berebut2 dak opis dia nak makan.haha..sedap sungguh aku wat kot.ahha.....:P....mcm poyo jer.ahha....angkat bakul jap.stended ah.haha.mu wat bunga telo sendiri ke?leh la aku tempah.haha.
hehehe aku mmg tak men'advance'kan diri dlm masak memasak ni. hehehe skang baru rasa nak belajo. kang laki aku tak makan plak.
Post a Comment