Saturday, January 03, 2009

Kena tag dengan Ina. Ok, let us know each other better :) Here's about me.
  1. Aku suka makan. I love buffet so much. Makan banyak tak hengat. Tapi ada benda aku tak suka dan tak makan. Tak suka/makan (a) sayur yang berwarna hijau (b) organ dalaman macam hati, paru, perut (c) durian ye, memang tak nikmat sebab tak makan raja segala buah tu (d) anything with cafein, obviously i.e nescafe, coffee. So tak boleh belanja saye Starbuck. Pian kata aku pelik. Dan, sangat suka makan (a) coklat, segala-gala choc-based (b) aiskrim (c) Marigold Peel Fresh Orange. Kadang-kadang ke kedai semata-mata nak beli itu je (d) My mom's daging masak kicap. OMG, sedapnya sehinggakan I'll strictly told my mom not to make that lauk. Sebab, aku boleh tambah nasi berpinggan-pinggan (e) Buah jambu batu (f) Air kelapa.
  2. Selain makan, aku juga suka masak dan baking. Walau tak sehebat mana, tapi aku suka. Percaya atau tidak, walau selewat mana, kalau tak penat, aku akan masak untuk suami. Aku tahu buat spaghetti bolognese tapi tak pandai masak gulai. Aku tahu moist choc cake tapi aku tak pandai buat kueh melayu. Bukan tak nak, tapi tak menjadi :(
  3. Suka kebanyakan movie Walt Disney. To name a few Nemo, Enchanted, Bedtime Stories. Juga suka cerita-cerita yang bergenre-dont-know-what-call i.e Legally Blonde, My Best Friends Wedding. Both are my fav. Tengok banyak kali pon tak pe. Kalau sequal movie pulak Harry Porter dan juga LOTR. Tengok banyak kalu pon no hal.
  4. Minat sangat dengan KRU dan Elite, masa zaman sekolah dulu. To be precised, Yusri dan Abby. That's why I follow almost all their stori-mori. I even sent Abby kad raya masa aku form 1. Pastu masa sekolah berkawan dengan orang yang juga suka Yusri. Hahahaha.. saiko betul.
  5. I can shopping alone. Rasanya kalau aku shopping sorang-sorang, boleh pokai. Kalau sorang, I can take time to belek-belek as long as I want. I also can tawaf tempat-tempat fav, now baby dept lah. Mula-mula tengok kat rack A, then B, etc etc. Then I can go back to rack A again. Hihiii..
  6. Walau aku ni bersize XS, tapi aku ada red tip belt dalam taekwondo. Red tip tu biru tip merah. Lepas merah, hitam. Pernah cuba sparing masa uni time tapi sekali je sebab tak tahan sakit. Habis bengkak-bengkak kaki. Oh ye, Emeltz Yoko Yoko tu menjadi lah :)
  7. Aku ni tak ramai kawan. But I am loyal to some close friends. Macam maksud nama aku, Wafaa, yang bermakna setia. Ecececece.
  8. Sangat yg sangat beremosional. Maknanya, kalau ada apa-apa yang menyedihkan depan mata, aku pon turut sama menangis. Cth kalau ada orang buang bayi, walaupon aku baca paper je, bergenang je air mata ni. Terbaru, baca berita pasal Adik Akmal, bayi yang terjatuh dari buaian kat nurseri masa umur 3 bulan. Sejak hari tu, dia sangatlah menderita. Dan, orang yang tak bertanggungjawab tu, tak dikenakan apa-apa tindakan. Sedih sangat. And I was in the office masa baca cerita tu, dan *sob sob* sorang-sorang sambil kontrol takut orang dengar.
  9. Oh, saya sangat suka tengok TV. Sepanjang berpantang, tv la peneman setia aku kalau Iman tido. Tv peneman setia aku dari dulu. Sambil-sambil bersantai depan tv, aku surf Internet.
  10. Pasal cinta pulak, aku mula kenal dan seterusnya bercintan-cintun dengan Husband masa umur 19 tahun. Masa tu dia kat Jepun, aku kat Arau Perlis. Kami berhubung melalui email, hantar e-card, chat dating, surat dan kadang-kadang dia telepon. Dan, masa dirisik dulu, rupanya arwah suami nenek saudara aku pernah berkahwin dengan mak saudara dia.Laaa... keciknya dunia. Kami tunang Oct 2006, kawin Oct 2007 dan Iman lahir 4 Oct 2008 :) Oleh kerana Oct bulan banyak peristiwa, jadi, aku buat 10 point je lah :)

2 comments:

_ciK ja_ said...

samalah kak.. minat jugak kat yusry dan abby.. tapi lebih ke yusry.. penah letak gmbr yusry dekat dlm wallet.. wkakaka..(sbb tyme tu semua letak gmbr bf.. tapi takde bf.. letak gmbr yusry..:)..)

Wafaa said...

kan? macam saiko je zaman budak2 dulu hehe