Friday, May 22, 2009

2 in 1 day

Iman surprise me with 2 new skills in a day. Sungguh teruja gitu.

I was YM with my sister when iman came to me at the coffe table. Mula-mula tak berapa nak heran sebab he always like that, nak manja-manja dengan Ibu. Masuk bawah meja, keluar balik. I played ABC song on the youtube. When he saw the colorful alphabets, tiba-tiba Iman macam teruja semacam. Teruja lagi. Then i noticed that he was standing on his knee. Ehhh bila masa lak berdiri macam ni. I let him enjoyed his ABC song. A few secs after that, he stands on his own, in front of my eyes, for the first time. OMG. OMG. OMG. Wahhh mak suka. I texted my husband, bagitau Iman dah berdiri and he replied 'merangkak belum dah berdiri la pulak. skip 1 step'.

Bila berdiri, diketuk-ketuk laptop's keyboard la pulak. I played him a few video i.e London bridge is falling down, baa baa black sheep, barney i love you etc etc. Glad he enjoyed it. Teruja semacam je. Teruja lagih ^_^

Then i off to dapur, nak masak nasi and i let iman play alone on the toto, ditemani Hagemaru on tv.




Husband arrived home. And joined me in the kitchen. Tengok ayam bakar. I marinated ayam for 1 whole day and the result was superb. The longer you marinate, the sedap it will be. Percayeee lah. Then I go and check iman. Ehhhh merangkak? Iman merangkak? Iman's crawling? Biar betik. He crawled towards me sambil tersengih2. I joined him crawling. Ekekeke.. sakit gak aa lutut. Baby ni tak sakit lutut ke merangkak? Ke sebab tu people invented the knee pad, to protect their knee when they're in crawling phase.



video

Taktau lambat atau cepat, tapi at his 7 months and 2 weeks, Iman boleh berdiri sendiri dengan bantuan meja, kerusi atau badan orang lain dan merangkak. Dan, bersedialah untuk mengemas barang-barang yang disepahkannya. Tambah lagi 1 kerja.



Regards,

2 comments:

iyma said...

Laju dia merangkak! siap la ko pasni..hahah

Wafaa said...

memang pon. tengah jakun merangkak, berdiri. habis semua nak capai.