Friday, July 31, 2009

Melalak dan menangis

I'll be going to a friends makan-makan tonight. Husband's not going. Jadi, kena pegi berdua je, dengan Iman. Hopefully, Iman will behave well along the ride. Ok sayang?

Pernah sekali tu, pegi Subang Parade dengan Iman. On the way balik, he was menangis melalak segala. Aku stop 2 kali tepi jalan. Bagi dia main-main stereng kereta. Hilangkan nangis kejap. Bila dah ok, letak balik dalam car seat. Then, he melalak again. Bila dah nak sampai rumah, I stopped again. Kali ni, dukung dia, n3n3n sket. Bagi dia main dan letak balik dalam car seat. Tapi melalak lagi lepas tu. I drove alll the way to parking kat rumah. Naik rumah, dan terus n3n3n dan he went to ZzzzzZZzzz.. Lor, mengantuk sangat la kot melalak bagai nak rak.

Oh, early this week I bought him a ball. Malam pertama, menangis takut tengok bola tu bergolek-golek. Menjerit-jerit takut. Lagi kuat dari cerita kat atas. Lagi kuat dari kena inject masa nak cucuk IV. 2nd night, masih takut. Dan semalam, dah tak takut. Yeay! Iman tolak-tolak bola. Keliling rumah. Bawah meja makan, balcony, atas toto, dapur. U are a boy, u should not takut of the ball ok.

Let's pray Iman akan behave dan stay cool and calm tonight. Makin besar, makin banyak pe'el :p

5 comments:

ellyWong said...

akut bola? hoho cute

iyma said...

aku perasan, iman selalu takut benda2 first time yg dia kenal/dapat..kan.. :)

Wafaa said...

Elly: 1st time tgk bola besar. sekarang dah tak akut dah :p

Imah: Yaa.. tepat sekali. tapi vacuum cleaner aku tu, asal berbunyi dia tak cukup tanah dia lari :p

iyma said...

ko pernah sedut dia dgn vacum tu ke? hahah :P

Wafaa said...

tak pernah. sebab benda tu ada bunyi kot. blender bunyi pon takut. pandang dari jauh je :p