Wednesday, July 01, 2009

Sekarang sudah tahu

Tahu apa? Camane untuk mententeramkan (erk.. apekah?) Iman di waktu pagi. Biasanya Iman akan menangis-nangis bila dia tengok tak ada orang nak layan dia or dia tak nampak kelibat Ibu atau Ayah. Dia akan rasa macam ditinggalkan bila dia bersendirian. Biasanya Iman akan ikut ke mana sahaje aku pegi. Dapur, siapkan food untuk dia. Bilik, iron baju. Balkoni, sidai baju. Iman akan berdiri sambil pegang kaki aku. So, itu akan buat aku rasa cuak gile, takut Iman jatuh.

So, pagi tadi, terfikir nak bagi Iman rusk. Iman layaaaan biskut tu, dan tak kisah kalau tak ada orang layan dia. Kemudian, pasang tv, play Barney. Haa... dok la depan tv tengok Barney sambil makan rusk. Sempat la buat semua benda mengiron, mandi, solat. Gile macam ribut. I think I'll do that every morning.

Starting last week, Iman experienced separation anxiety. Dan pagi tadi pertama kali Iman merengek-rengek campur nangis-nangis sikit. Kesian betul.

Dah malas nak guna signature. Haha. Ngoksngeks.

5 comments:

ellyWong said...

kannn... that stage mmg susah kannn....

Wafaa said...

oh yes. susah nak handle kadang2. kena ada a lot of sabar :)

Whitemusk2508 said...

ngehehe.aku yg lum ade anak ni pon ade pengalaman..anak sedare tu, mak aih..xbleh langsung berenggang ngan ibunya..aku suruh adik aku bwk je budak tu kemana dia g..menangis cm org cubit plak kekadang tu..huhuh

skali lagi..

PUAN wafaa..saye nak alamat awak yee..huuhuh..aku menggunakan bahasa penuh bersopan..ehehe, nak jemput ke majlis ni..sile tinggalkan comment anda ye :) tinggalkan alamat anda di blog aku ye

yumyum said...

hihi samalah, halfway je pakai sign, pastu malas. eh tapi blogspot boleh buatdia bagi fix template kan? kalau rajin nak google laa..hehe

Wafaa said...

aton: aku dah tinggal komen dah.

cikyam: itu pon malas nak buat. ekekek... big M.