Saturday, August 29, 2009

WIP - sewing beads

My current WIP is sewing beading on my old plain dark pink baju kurung. Dah lama tak menjahit benda-benda kecil ini.

Ini jahitan manik pertama. 3 years ago. Benang tu pon dok ada lagi. Baju tu pon ada lagi. Sekali sekala pakai pada hari Jumaat.

Oh ye, semalam dapat siap jahit manik pada kedua-dua bahagian tangan sebab Iman tidur 2 round. Tips untuk tidurkan Iman hanya satu. Make sure dia kenyang, mandi-mandi, wangi-wangi, then he'll demand for n3n3n. After 5 minutes, he'll fall asleep. Senang aje :)

Jadi, inilah hasilnya. Yeah, buruk, I know. Tapi at least ni jahit sendiri. The starting was so bad. Lupa langsung ok. Memang la benda-benda macam ni kena praktik. Kalau tak, mau cramp tangan :)


Aku cari balik kain yang ada contoh-contoh pattern jahitan manik yang belajar tahun lepas. Ini dia. Bila tengok balik, aku pon taktau boleh jahit sendiri ke tak pattern yang complicated macam warna pink dan biru tu.


Got to go. Iman dah bangun.

6 comments:

haida_s_h said...

cayalah wafaa! rajinnyer...

Wafaa said...

rajin bermusim kah itu? hehehe

ZzamzZ said...

wah bestnye..nk belaja gak wafaa..

iyma said...

hoho..cantik!! kalo tempah bleh bg murah x? :P anta kat tailor RM120 tu dia charge..huhu

Wafaa said...

Zam: sila sila. isi masa lapang tak tak berapa nak ada tu hehehe

Imah: mahalnye tempah tu

iyma said...

hoho..tu lah kan..mahal x hengat..tu harga jahit beads je, x termasuk upah jahit..nak buat sendiri aku ada sedikit "rajin"..so terpaksa tempah je la..