Sunday, February 07, 2010

baking on weekend

I want to bake but don't have chance and time. Kadang-kadang got time but not enough. Ape-ape je la. Ni pon nak buat filling tart tapi tak buat-buat lagi. Tak ada whipping cream. Oh, the tart casing made by mama FaMi. RM17+1 per 50pcs. Iman dah makan 2 pcs tanpa filling. Sedap gak takde filling pon :) Oh, 1st time jumpa mama FaMi. She's so friendly & nice.

Semalam lepas balik dari tempah kusyen kat kedai perabot @kG Melayu SUbang, I quickly uli tepung untuk doh pizza. Hasilnya dapat la 3 keping medium size pizza. Takde gambar sebab seme dah habes. Ada gambar Iman tengah makan pizza. He loves it! Happy betul tengok dia makan. Kali ni, pizza letak sosej & pineapple banyak2. Beli je pineapple in can. Try guna yang Ayam brand. Ok gak tu.



Selain pizza, me bake banana muffin. Pakai Pillsbury quick bread (banana). Bought the instant few weeks ago. Baru hari ni buat. Guna muffin paper cup tapi bila bagi Iman makan, habis berterabur. So, I decide to make mini version. Better than bagi muffin yang debab tu.




Headache la plak. Tadi tertido masa nak tidokan Iman. I cannot take day nap. If not, headache. Sakit denyut-denyut. That's why i have to sleep early at night. Takde tido siang.

Ok, that's all. The 2 boys are sleeping and me want to cook some lunch.

11 comments:

iyma said...

x sabar nak duk umah sendiri..and masak2 mcm ko.. (bleh ke dgn suri yg kecik lg tu ek..)

ellyWong said...

nyum nyum...

aieesha.salleh said...

sedap weh.. nakkkk

~Sasha Farina~ said...

Iman!! Auntie rindu Iman (and ibu juga)!!

~Sasha Farina~ said...

Wafaa - tentu boleh! :)

search saja Sasha Farina :)

Wafaa said...

Imah: Salah seorang maidless wife/new mom adelah aku. Sure ko pon boleh handle semua tu. b4 anak pandai buka2 laci, bf anak pandai ke dapur sendiri, takde masalah. Sekarang? Ye, masalah sket, bila Iman nak main drum dgn periuk & kuali aku )

Wafaa said...

Elly: tu baru banana muffin. kalau choc muffin? slurppp

Aishah: ada banyak mini muffin. lupa nak bagi Iman tadi.

Kak Sasha: We miss you too. Lama menghilang ye. Ok, nnt saya add FB :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terasa nak beli oven pulak.hahahaha

syuhada said...

amboii~~ lebar betul senyuman iman =D

Wafaa said...

dah aku terlompat2 depan dia, tu yg dia tersengih2 tuh

Kancilbiru said...

iman hensem sengih camtu...hehe