Wednesday, June 09, 2010

Dua puluh bulan

Lagi satu entry untuk Iman dan kali ni untuk milestone yang ke-20 bulan. 20? Dah 20 bulan? Lagi 4 bulan Iman akan masuk 24 bulan. 24 bulan equal to 2 tahun. Bila dah 24 bulan flight ticket tidak lagi dikira sebagai infant ye. So, kena bayar full charge, no more RM30 :( :( :(



  • Manja he is. Main-main lotion; terkepit jari; pastu mengadu "Akittt". Tak cukup mengadu kat Ibu, pegi kat Ayah pulak mengadu.
  • Know what he wants. (1) Bila mau baring-baring, Iman akan minta "Toto", dan masuk ke bilik mahu ambil toto sendiri. Ha, macam la boleh angkat. (2) Bila mahu n3n3n, Iman akan tepuk-tepuk toto, ask me to join him. Ye la, kata nak n3n3n tadi. (3) Mintak air bila sampai rumah. Ke dapur dan cakap "Air". Ada lagi tapi tu je yang ingat :)
  • Crayon and paper. Guna crayon untuk menconteng-conteng kertas. As of now, dah banyak kertas A4 kena conteng.
  • A big NO if seeing me or husband holding a baby or rakan-rakan sebayanya. NO NO NO.
  • Enjoy PSP game, walaupon tak reti main tapi tahu amik PSP and asks us to switch it on. Hmmm... inherit dari sapa tu ha?
  • Recently have a boy hair cut. Pendek macam askar. Such a darling bila mamak tu potong rambut dia. Less than 10 minutes dah siap dah. Tak bergerak pon, ikut je arahan mamak tu. LOL. Takut?
  • He'll tell you when he has done with his 'business'. Come to us and said "Yak, syuk" (berak, busuk). Sambil tutup hidung. LOL. Potty train dah boleh start?
  • Feedback from his babysitter - Iman pandai main dengan baby.
  • Suka berlari-larian.
  • Takut beberapa benda macam maskot, patung yang tak ada kepala kat tempat baju-baju kat mall dan benda yang ada angin tu (tak tau panggil apa, tgk gambar). Takut tapi nak tengok. Eager to know but scared to get close to it.



Hmm... tu je lah. Sudah switch ke holiday mood. Esok start cuti 4 hari sampai Ahad :)

5 comments:

Kancilbiru said...

cuti?? uwaaa nak p mana? tak aci....aku dah pos sumthing untuk ko la wafaa..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha pun sama lah, tak berkelip tengok menda tu tapi tak pergi dekat.tak tahu la takut ker idak.nuha dah 22 bulan.aduhai..

Wafaa said...

niza: cuti balik kelate. balik berdua jah ngan Iman. Ooo ada ole-ole utk aku? tQ tQ.

eliss: ha, tu la. nak tengok tapi takut. apekah? haaa.. ehhh bday nuha di bulan puasa?

iyma said...

dah besar!! aku rasa mcm baru je aku gi umah mung..open house raya & birthday iman 1 year..

ohh..dah sethn berlalu......

Wafaa said...

ha, tiba2 tahun depan dah masuk 2*. aiyo.