Thursday, June 17, 2010

update diri sendiri - kain dan sewing

Tak banyak rupanya cotton in stock. Dah lama tak dragged diri sendiri dan 'menyelam' di textiles stores nearby. Aku rasa sangat bersalah dan bermasalah sb tak jumpa cotton yg cantik-cantik macam orang lain. Ke aku yg bersalah sb tak merajinkan diri drive ke kedai / online shoping? Apa-apa je lah.

Ini je yang tinggal. Baru hari ni terasa mahu mem'foto'kan kain-kain ni. Sekali bentang, macam sama pattern je. Kalau tak stripes; kotak. Kalau tak kotak; stripes. Ape da...Warna pon tak meriah. Lebih kepada coklat, biru, hijau. Tu je? Sungguh la kesian.


kain dibeli di merata-rata kedai - nagoya, kamdar, Ikea

Sebulan lepas aku beli 3 helai A4 size felt (hijau, kuning, merah). Semalam, beli lagi 6. Hah, tengah-tengah pokai, beli jugak. Tu namanya apa? Anyway, i need more. Haha, tak ingat-ingat dah pokai, berangan nak beli lagi. Ohhh bought at anna patchwork house @S.Pyramid. Have a visit. Small store with friendly staff :)



In the process of making a house shape key-chain, aku terhenti seketika sebab demam batuk datang menyerang. 2 minggu sibuk urusan housing loan (read: meeting with bankers here and there) dan juga uruskan majlis pertunangan my little sister, surayya. Right after the ceremony, aku demam :)

In the meantime, I made this katak for Iman. Cacat a bit la kat tangan dia (dalam bulatan) Sepatutnya aku kena matikan kat tepi badan katak tu. Actually this is the 2nd attempt. 1st attempt langsung tak jadi. hahaha. Ape daa..


Have some plain flannels in stock. Buatkan Iman peanut soft toy. Kekekeke... macam mainan baby-baby padahal dah nak masuk 2 tahun.


A few mini projects in the list, harapnya dapat siap :)

Itu aje. Happy sewing!

1 comment:

Whitemusk2508 said...

eh best nye wafaa..sgt la teringin nak wat semua mende ni..tp, bilakah masanya akan muncul? huhuhu..tu xpasti. wafaa, start biz la..menarik ni..xnak try wat mei tai ke..suke la mende tu =)