Tuesday, November 16, 2010

Balik kampung

Kami balik kampung tapi berdua je. Aku & Iman sahaja, ditemani my younger sister. She came all the way from Perlis. Dia temankan aku bawak kereta merangkap tolong jaga Iman. Husband? Tak balik sebab dia cuti sehari je. Khamis Jumaat dia kerja.

InsyaAllah, esok pagi kami bertolak. Cuma sekarang pening kepala fikir nak masak apa untuk pagi raya. Absolutely not rendang, kuah kacang. Hmm.. ape aaa? Currently, I have 2 options:

  • Kari ayam, makan dengan roti
  • Or, beli satay Haji Samuri a.k.a satay Kajang
Both ada pro & cons
  • Kari ayam - jimat $$$ tapi kena kerja keras sikit. haha Kerja keras tu. Beli ayam 4-5 ketul, potong kecik-kecik, masak kari. Siap.
  • Satay - jimat masa, takyah masak. Tapi kena keluar beberapa puluh $$$. Crucial period now, kena reconsider. Hehe.
Yang pasti, both options agreed by dearest husband. So, sekarang, up to me.

On the way balik rumah karang boleh fikir.

Last but not least, salam Aidiladha & selamat bercuti. Take care and have a nice holiday.



p/s My mom sekarang berada di kemuncak hajinya. Wukuf di Arafah, kutip batu di Mudzaifah untuk melontar di Mina. Semoga semuanya baik-baik sahaja. Amin.

2 comments:

...ajim... said...

SLMT AIDILADHA GAK...SYOKNYE BERCUTI KAN...KAN...

Wafaa said...

Of course balik kampung sangat seronok :) hehehe