Thursday, January 08, 2009

Bila dah 3 bulan

Lately, Iman sangatlah banyak minum.

Masa MIL jaga dulu, dalam last week macam tu, I need to topup 1 oz to make 4oz and prepare 3 bottle for him. Sebelum ni, dia minum less than 3 oz.

Minggu ni, he stays with new babysitter, and he demand another bottle of 4 oz. OMG anak ku dah semakin banyak minum. Alhamdulillah. Tapi aku risau takut stok EBM tak sempat nak supply demand Iman yang semakin tinggi. Semalam, balik rumah terus kira berapa EBM in stock. Dan as of now, ada 36 bottle/bag. Harapnya cukup lah. Orang kata bbBoy kuat minum. Ye la kot. Kena tingkatkan usaha nih.



15 comments:

Nae @ Naz said...

whaa bestnya k.wafaa banyak EBM huuhu...cemana leh banyak gini nih k.wafaa?? huhu jelesnya...

aieesha.salleh said...

hihihi, k.wafaa ni time pregnant pun kat "situ" obvious membesar.. ekekeke..

mek, peti ais penuh stok EBM. coolness lah!!

tabik hormat kat ko

Wafaa said...

Naz, orang lain lagi banyak. ini kes ter'inspired' by sorang doc yg boleh buat stok EBM 250 botol dlm masa 2 bulan. yg akan ni pon buat seminggu sebelum masuk keje. tiap2 hari kat ofis kena express. simpan 1 botol utk bekukan, balance utk hari tu bagi baby minum esoknya.

Wafaa said...

ada orang tu siap kena beli fridge asing utk simpan EBM aje. perghh... tak leh lawan tu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku salute la kat ko sebab tadak penyakit M mcm aku...

Wafaa said...

takpe, untuk adik Nuha, cuba lah ber-EBM pulak :)

Marliza Radzi said...

wah banyaknya supply!

Nae @ Naz said...

mule terasa tk sabo nk peknen balik utk wat stock ebm camni huuhu

Wafaa said...

AM: kena banyak sb budak laki kuat minum

Naz: yeee.. pasang niat awal2.

|| NaFiRaa || said...

wah... sangat kagum.. tak terkata bila tengok stok EBM tuh... banyak nyer.... rasa cam nak pengsan pon ade... huhuhuhu.. mampu kah kita jadik cam awak ek????

nanti pergi antar baby sitter antar ngan botol2 skali ker????
pastu baby sitter tolong panas kan ker?
huh banyak nyer soalan nak tanya.. hahahaha...

Wafaa said...

Nafira: tiap2 mlm @ pagi cairkan susu 4oz sebyk 3 botol dan sediakan lagi sebotol fresh EBM 4oz jugak. guna botol lain, utk bb minum. nnt bbsitter panaskan je. EBM ni sensitif sket. keje pon byk la sket huhuu

Nae @ Naz said...

memorizulaikha.blogspot.com

saja nk share ngan k.wafaa in case tk penah tbaca lagi kisah ni

Wafaa said...

tak boleh baca la Naz. laju je air mata ni. 2 minggu lepas ada sorang kakak cerita pasal ni, tapi tak sangka lak Akak dapat tengok wajah arwah *sob sob**

Nae @ Naz said...

kejam gila manusia ni kan...harap Tuhan bagi balasan setimpal kat dia

Wafaa said...

buat je balik kat dia mcm apa yg dia buat kat arwah