Monday, March 02, 2009

I am a boy-lah



Kejadian ini berlaku pada hari Sabtu, at home sweet home balcony. Thank God, he behaved so well sepanjang majlis potong rambut. Hahaha.. majlis potong rambut. Ini pertama kali Iman potong rambut. Pertama ke? Masa dia umur 7 hari, Husband dah potong sket. "Ambik sunat potong masa 7 hari", as my mom said. Dan juga masa majlis cukur jambul back when he was 14 days old. Lepas tu, tak pernah potong, apetah lagi dibotakkan untuk jadi macam Beckham. Ahaks.

Ada orang kata kalau nak rambut lebat dan cepat tumbuh, elok botakkan. Betul ke? Dan, orang kata jugak (taktau la orang mana) elok dibotakkan sebab itu rambut dalam perut.

Tak ape lah, dah nak masuk 5 bulan dah pon dia. Haaa?? Dah nak 5 bulan?? OMG cepatnya masa.

Oh ye, my bmilk supply is back to normal. Alhamdulillah.

13 comments:

Nae @ Naz said...

wahh bumbo seat?? how much kak wafaa beli? naz tgk 199 kat toys r us last 2 weeks

sha said...

renungan iman dlm gamba ni sejibik mcm muka abah dia (yg kulihat didlm gamba juge)..hehe

Wafaa said...

Naz: RM159.90. Yg naz tengok tu rasanya standard price kot. banyak tempat harga dia mcm tu.

Sha: Cewah.. renungan anak bujang ku itu menggoda tak? hahahaha

dailyclickclicks said...

ke aritu ada stress ngan mana2 makcik kat opis? hehehe

about the rambut, aah my father n tok say the same thing. tapi my bro yg cukur abis dulu takde lebat gila lak rambut dia. hehe. ayra kitorang cukur jela .ikut sunnah ..:)

Wafaa said...

cikyam: a'a sini agak stress dgn makcik dan juge pakcik. itu la, ayah dulu nak cukur botak, sekalinya lupa. boleh tak, lupa??

nizaa said...

wahh...gendut dah anak ko wafaa..hihih...nak picit blehh?? hihi..geram sih..

Wafaa said...

niza: bukan gendut tapi perut tu mcm berlipat sket. hehe. in a soft version gitew

aS_c0mei said...

tubuh sungguh aku tgk iman ni....gere nyo!!(kecek versi kelate plok.haha)

Wafaa said...

As: tak dok lah ttubuh mano. doc dia tu S size baby, ikut ayahnde dan bondee hehe

Marliza Radzi said...

cepatnya 5 bulan berlalu!

aieesha.salleh said...

dah 5 bulan dah ek.. huhuhu.. good good dia behave time potong rmbt.. ashraf 10 hari cukur, sekali 2 bulan lepas tu baru kuar rambut.. kes kes kes..

good milksupply dah back to normal :)

Wafaa said...

AM: a'a kan. so cepat. btw, happy birthday month hehe.

Aishah: aku pon taktu nape dia behave semacam masa potong rambut. syok kot. eh, laki kau suka makan kat sport cafe. selalu jumpe. smlm siap call aku, nak mintak tolong order hahaha

aieesha.salleh said...

tau.. tu laa dia tarik aku makan situ tadi.. sanggup jalan jauh tuh