Thursday, April 30, 2009

Kawan sekolah SPM 99

Sebelum lunch semalam, i received a phone call from my ex-classmate-then-now-my-colleague-tapi-lain-division. He said "Wafaa, kawan kau kata kau sombong". Kawan? When we said kawan, it means kawan satu sekolah yang kerja sama tempat. "Kawan???" He replied "Auditor kat Finance tu". Aku pon "Astaghfirullah... aku dah agak dah." The auditor-friend met up with him dan bagitau "Apesal Wafaa sombong aa? Pandang aku macam tak nak pandang je". Wahahahaha. Aku takut salah orang la weii

Fyi, kawan kitorang yang tu dah setengah tahun kot dok wat kerja-kerja meng'audit' kat sini. Hari-hari aku nampak dia kat kantin. Hari-hari aku akan cakap kat kawan aku yang satu ofis "Dia ni kan macam muka kawan sekolah aku la".

Rupanya betul. Haiyaaa..

Kenapa aku tak berani nak tegur? Sebab, it has been 10 years since we left school (SPM 99) and then only now i met him. Dulu masa sekolah selalu pakai seluar merah, now dah smart dah, takde seluar merah dah ^_^. Skang dah pakai kemeja and slack dah. Tak cam siot. Hehe. Keciknya dunia ni.

Regards,

9 comments:

...ajim... said...

siapa gerangan kawan mu itu?adakah aku pon kenal?huhuhuhu

sEmut said...

woi sape woi? seluar merah je klunye?

hish..

Wafaa said...

Ajiem: iyeeee .. ko pon kenal dia.. kekeke.. sangat2 kenal :) jeng je jenggggg...

Wafaa said...

Semut semut: nape kau teka dia weii

ellyWong said...

saper kah??? hohohoho

Wafaa said...

he was your classmate Elly. Haaa... teka-teka..

ellyWong said...

ahaha.. teka ker.. kang elly sebut 27-1 nama budak boys of my class mate kang.. hehehe..

kim salam kat die.. :D

p/s: mungkin kah wafaa pun tak tegur elly biler nampak berjalan2 di kantin.. kerana sudah diluperrrkan.. hohoho :P

Whitemusk2508 said...

saye rase saye tahuuu..wahahaha..sape ek namenye..lupe..dia BWP kan? pakai spek..erm..argh..nape lupe name dia ni..betol ke dia?

Wafaa said...

Aton, tak ingat laa dia BWP ke tak. Lupaa.. tapi dia classmate Elly. maknanya dia budak accounts. So.. sile teka.. hehe.