Monday, July 27, 2009

Iman at 9 month

Iman selamat menyambut 9 bulan kelahirannya pada 4 July lepas. It was weekend, di mana hari bila bangun pagi, tak de nak kelam kabut bersiap pegi kerja. I wonder why i'll be so kelam kabut everyday. Hari-hari mesti 6.30 to 7am tu, buat kerja non-stop. Even, kalau belah malam tu dah siap beg pakaian Iman, susu + food Iman, baju kerja me & Husband, tapi tetap rasa macam terhegeh-hegeh pagi esoknya. Haiyaa. Ooo pagi tu nak kena siapkan breakfast dan siapkan Iman sekali. Eh dah melalut. 4 July jatuh pada hari Sabtu. Iman bangun lambat, 7 lebih. Biasa dia bangun jam 6. Maybe sebab dia dah berjaga jam 1pagi. Bangun main. When he woke up, I kisssssu kissssssu and said "Happy 9 month Iman!"

1. went to PD - 1st swimming pool dip - 1st benjol, jatuh katil
2. like to be in the kitchen with me.
3. suka main bawah buai kat rumah Nenek Mun. sambil cuba berdiri untuk mencapai kain dan baju.
4. he like to play with all the bekas-bekas plastik kat rumah Nenek Mun. and share with all his friends. Iman ada 2 kawan. Alia and Anis. Kadang2 Ika and lil Aina datang. Yeaaa.. semuanya aweks. Cucu Nenek Mun je lelaki. Tapi belum boleh ajak main sebab baru 2 bulan.
5. Iman tak pernah kacau the 2 month Zain Rayyan, cucu Nenek Mun. Good boy.
6. suka main kat balkoni. so i decided to hang his mainan at the blind, so that he has something to main or ketuk-ketuk, to be precised lah.
7. boleh habiskan 1 keping rusk. aku rasa masa tu adelah masa bertenang untuk iman, because he can concentrate on his rusk, tanpa rasa jemu dan bosan.
8. can sit without support. 100% passed. no more tergolek-golek.
9. boleh berjalan2 keliling sofa. tapi sangat eksyen bila lepaskan tangan sebelah.
10. dah pandai main kejar-kejar. dulu kalau kita kejar dia, he will come to us. tak pandai lari.
11. iman suka yogurt. he can finish half of the bekas. so, tiap kali beli yogurt, aku kena beli 2. 1 untuk ibu 1 untuk Iman. share? tak cukup. LOL.
12. suka main air.
13. dah pandai tepuk-tepuk tangan bila orang kata "Iman, tepuk".
14. anak-anak kecil sangat pandai meniru. they are so clever. iman suka tiru orang geleng-geleng kepala. dan tiru any sound yang dia rasa menarik :)
15. bila tak nak susu or makan, iman akan geleng-geleng kelapa.. ehhh kepala.
16. bila dia tak dapat sesuatu benda, dia akan lembikkan badan dia. Haiyaa.
17. kalau dia tolak sesuatu dan tersangkut, sebab terhalang oleh dinding atau pintu, cthnya, dia akan merengek macam ada orang kacau.





3 comments:

~Sasha Farina~ said...

no 16 tu bahaya bila dia dah besar skit and dah banyak practise nanti.. hehehhee...

Happy 9th month Iman :)

iyma said...

aku suka gmbr no 9!! iman ni suka buat muka bijak..comel! :)

Wafaa said...

Shasha Farina: Tu la. Buat2 pengsan pon ada. Aiyo.

Imah: Tu gambar termenung kat hujung katil, sambil pk camane nak naik ke atas katil. Hehehe.. turun pandai, naik tak pandai