Sunday, July 26, 2009

Short term memory lost

Macam Dory dalam cerita Finding Nemo.

Pagi-pagi masa nak pegi keje, aku akan buka grill pintu. Aku amik beg dan angkat Iman, kemudian, cari kunci rumah tak jumpa. Padahal, aku pegang kunci tu, just a sec ago. Selalu gak macam tu.

Hari ni, aku tak tau mana aku letak sikat. Dah puas cari.

Kelmarin, aku cari tudung warna cream yang aku pakai the day before, nak amik brooch. Tapi, cari punya cari, tak jumpa. Dan belah malamnya, aku angkat tilam Iman, laaa, kat bawah tilam Iman rupanya. Adoi la.

Iman and his confusion. Last week aku ada pakai satu singlet, dan aku ikat kat tali dia, so that takde la low cut sangat baju tu. Ikatan tu jadi macam bulat la sket. Tengah lepak-lepak, tetiba Iman panjat nak berdiri. I let him. Tapi tetiba perasan yang dia tengah nenen ikatan baju aku tu. Tertukar dengan the real nenen. Dan semalam, aku pakai brooch yang aku dah jumpa tu. Shape dia bulat. Masa amik Iman kat rumah bbsitter, Iman panjat nak berdiri kat aku macam biasa. Aku biarkan aje. Tapi, perasan yang dia tengah nenen kat brooch aku tu. Aiyaaa... Sah, dia dah confuse.

6 comments:

ellyWong said...

LOL.. ahahaha.. alamak.. dua2 confuse ni.. apa pacai???? :P

im_an_ibu said...

wafaa,

i think thats normal. i faced it too when i'm preggy. not to worry too much sbb it will back to normal. ke u preggy? jeng3...

~Sasha Farina~ said...

heh.. iman so cute!! asal bulat ajer boleh ya iman :)

iyma said...

aku pon selalu lupa aku letak brg kat mana especially hp & kelam kabut carik sbb ingatkan hilang..kunci umah & kunci kete pon selalu lupa letak mana..husband aku selalu ckp aku kena pakai rantai gantung hp, kunci kete & kunci umah so that sume tu x hilang..haha :D

Wafaa said...

Elly: confuse tgk benda bulat? bahaye tu

Cik Ah: A'a masa pregnant selalu mcm tu. Oh ye, i belum pregnant yg no 2 hehe. lampu merah skang.

Wafaa said...

Shasha Farina: the other day, buah longan @ mata kucing yg dok kat tangkai pun dia pegi buat mcm nenen. Ayoo.

Imah: tu yg rasa rugi je tension tak pasal2.