Wednesday, August 26, 2009

Sebat ke tak sebat

Kenapa kecoh sangat ye pasal sebat-sebat ni? Agaknya, Malaysia dah ketandusan berita yang lagi bagus kot. Errr... maaf ye pemberita.

Niat untuk menjadi tauladan tu dah bagus. Tapi ditayang-tayang dan bergambar dengan sukarela bagai, hmmm... Rasanya si pesalah itu ada anak (correct me if i'm wrong). Dan jika ditayang-tayang sebegini, tidak terfikirkan moral anak-anak itu nanti. "Oh, mak dia la yang minum arak tu." or "Awak minum arak jugak tak? Mak awak minum kan?". Kesiankanlah pada anak-anak dan keluarga yang lain.

Berita lain. Aku tengah jahit manik. The very the pinkish. Tema raya tahun ini adalah pink. Tapi bukan baju raya yang aku jahitkan manik or beading-beading ni. Baju lama yang plain. Kain baju raya baru je beli kain kat SACC dan sudah selamat dipos ke kampung. Thanks Mama, sebab nak jahitkan :)

Berbuka apa hari ni? Taktahu. Yang pasti, sahur nanti nak makan nasi goreng :)

10 comments:

nizaa said...

tu la dia..kecoh ja lebih. cuba kalau kena sebatan mahkamah sivil, maunya tak merayu-rayu..

ZzamzZ said...

2la psl..tp klu pk on +ve side ok gak digembar-gembur skt..bg org lain terasa same..ramai lg yg minum arak di tmpt t'buke kt luar tu..

Wafaa said...

Niza: ye, aku rasa kecoh je lebih tu

Zam: bagus tu bagus gak la dihebohkan tapi aku rasa bab tayang muka, tunjuk buku agama, pakai selendang on off, tu mcm lain mcm huhu

im_an_ibu said...

bile org merayu, mahkamah xluluskan, bile xnak merayu, org soh buat rayuan plak. ape yg diorg nak sbenanye??

wah, pinky ini tahun? adakah iman akan berpinky juga??? hehehhe

im_an_ibu said...

bile org merayu, mahkamah xluluskan, bile xnak merayu, org soh buat rayuan plak. ape yg diorg nak sbenanye??

wah, pinky ini tahun? adakah iman akan berpinky juga??? hehehhe

Wafaa said...

Iman & Ayah dark pink :p

aS_c0mei said...

ha tu lah.bongok je kan.saje la tu nak gembar gemburkan kes tu.padahal byk lagi benda penting...

H1N1 tu...lg baik la pk jalan nak cegah ke ape.hadoi.

aku pon pink thn ni.laki ku berbaju pink sama.light pink tuh..so cuteee.HAHA

iyma said...

tu la..aku pon nyampah dgn pompuan tu..cam carik publisiti pon iye jgk..

nape sumer org pink?? aku pakai baju nikah je kot..hahaha..mcm la muat lg dgn perut aku yg dah bun-bun ni.. :P :P

Wafaa said...

As: tuh la. ehhh saing aku kata ada sorang hok meninggal tu, paper kata obese padahal tak pon. sb tu saing kpd saing aku.. huhuh..

Imah: pink bukan sweet pink tu tapi dark pink. warna belacan gitu. tapi baju aku bukan pink belacan. laki aku suh buat baju Iman ikut warna baju yg sedia ada :p

~Sasha Farina~ said...

saya.. tak paham! sungguh!