Tuesday, August 25, 2009

Lempeng tak menjadi

Selepas tragedi buat lempeng tak menjadi pagi tadi, I turn my baby food book. Belek-belek cari resepi menarik untuk Iman. Hasil pencarian, esok InsyaAllah buatkan bubur kacang untuk Iman. Ada balance kacang hijau yang buat bubur durian hari tu.

Tragedi buat lempeng tak menjadi pagi ni sungguh sadis. Adunan cair dan juga, telur masuk in the middle of blending the mixture. Last-last masuk tong sampah. So, hari ni aku kukuskan pau kaya 3 biji untuk Iman. Bekalkan coco crunch 1 bekas, 1 roti spreaded cream cheese dan peanut butter (potong empat dan cantumkan buat 2 set).

Oh ye. Nak share Vitamin C source list. Courtesy of SuperBabyFood. Click for larger view.



9 comments:

natsuha said...

iman dah bleh jalan kah??anak sdara aku 10 blan dah bleh jalan..tekedek2...comeeyyy

nizaa said...

wafaa, lempeng tu mcm penkek kan? cer mu tgk resipi ni.. mcm sedapp ja penkek dia buat.. ang try buat tgk. kalau jd ajaq aku plak..haha..

http://thepinkstilettos.blogspot.com/2009/08/making-perfect-pancake.html

nizaa said...

btw, sedapnya makanan iman tetiap hari...mm....;p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

so nuha kena makan 4 biji pisang kecil sehari :)

seb baik laa mak pengasuh nuha msk utk dier hari2.

Wafaa said...

Jue: Iman tak leh jalan sendiri lagi. tapi dah lepas2 tangan. tok berani kot :p

Niza: oh.. tQ. ekceli tu 1st time lempeng aku tak jadi. biasa aku bancuh dalam bekas lain dulu. kemudian baru aku blend nak kasi texture dia betul2 halus. semlm lepas sahur aku masukkan tepung segala dalam blender :p haha pemalas betul.

Eliss: nenek Mun Iman pon masak gak utk dia tapi hari2 aku bagi dia bekal jugak. sehari 3-4 bekas gitu. bekal mcm buah, coco crunch, biskut, bubur.

haida_s_h said...

macam pergi sekolah bawak bekal.. comeyyyyy.. :)

Wafaa said...

Aidat: hehe. hari ni lagi mcm bawak bekal pegi sekolah. ada sup fishball, nasi, buah tembika, coco crunch. penuh beg dgn makanan dan botol susu je :p

iyma said...

lempeng x jd tu x sadis pon..sbb ko sendiri yg malas, wafaa..heheh :P

Wafaa said...

ye. hari lempeng tak jadi tu sb aku malas nak bancuh dalam bekas asing2. tuang terus dalam blender. huhuhu.. tapi hari ni rajin. banyak betul lempeng Iman. aku suh dia share dgn kawan2