Monday, September 07, 2009

iftar with ex-pt

A quick post while Iman is sleeping. Lepas dia tidur tadi, cepat-cepat aku mop lantai. Hihiii..

The iftar was held @Johnny's BTS. Pegi berdua je dengan Iman sebab Husband ada keje. Wish to lepak lama sket tapi Iman dah garu-garu kepala, gosok-gosok mata. He even tertidur atas dukung masa aku bayar parking. Kesiannye. Tak bawak stroller sebab aku sorang yang handle dia. Kebarangkalian Iman tak nak duduk dalam stroller tinggi sebab dia suka panjat keluar or meronta-ronta minta diangkat. So, kalau dah aku sorang yang handle, sape nak tolak stroller kalau aku dukung dia.

Aku tak makan sangat sebab banyak kena attend Iman. Dia panjat keluar dari high chair dan nak naik atas meja yang penuh dengan mangkuk gelas segala.

I've ordered Nasi Goreng Belacan. Mintak Nani amik separuh sebab aku tak boleh habis. Strawberry Milk Shake lak, kalau setakat Dutch Lady perisa strawberry tu, kat rumah boleh buat. hahaha.. tipah tertipu. Aku buat smoothies kat rumah pon guna fresh and pure buat strawberry. Sungguh la nak kaut untung kedai-kedai makan ye.

I don't take any photo sebab dah ramai yang bawak camera. So, sesapa yg bawak tu (especially As) sile la share @fb ye. Nanti aku copy.

Ramai juga yang datang. As & Miza (rajin Miza tolong pegang Iman. Iman sedap peluk ke As?), Imah (husbandless gak macam aku malam tadi hehe), Nani & bf, Shaz (the organizer), Peja (dressing mcm manager daa), Mache, Saturn, Amri, Zulhusni Mokhti yg tinggi (or should i say Q-react.. dia ni dulu suka conteng buku aku), Nasir & family (anak dia tu aku rasa macam sebaya ngan Iman, sebab umur dia 1 tahun 8 bulan, so rasanya lahir Jan 2008 kot), bakal pengantin Tini & Syed, Shukri & wife, Ajis & wife (patut aa sorok bini, dapat awek cun), Rosdi (apesal botak licin?), Shahrir, Pesa (As kata makin putih hehe), Ikhsan, yang depan aku yg rambut macam askar tu sape nama aa.. lupa. Ampun!

Ada lagi ke aku tertinggal?

Iman telah pow uncle-uncle or pakcik-pakcik or abang-abang (???). Kekeke.. jumpe setahun sekali pon susah, ape salahnye bagi duit raya awal. Iman kan lahir raye ke-4 tahun lepas. Heheheh.. sorry kalau ada yang takde duit bayar parking or peli prepaid nak call awek sebab aku tolong pow duit raya utk anak aku. Anak-anak korang besok nanti macam anak aku jugak.

Rupanya dekat gile tempat aku park kereta dengan tempat makan. Bayar parking kat hujung bangunan, pastu aku turun tangga sket ke level 2. Lorrr... Maklum la, aku tak biasa kat BTS. Dekat rumah aku tu ada Midvalley & Sunway Pyramid. Tu yang tak jejak kaki ke BTS.

Ok, a long quick post.

Photos courtesy of As, selepas dia mengupload dalam fb :)

12 comments:

aS_c0mei said...

oittttttttttt..nazida adalah bukan bini syahril okeh.hahahahha.sila tukar statement!mati la kalau nazida baco.hahahahhaha...

well,we had so much fun bebeh!!lepas buka poso g tgk diorg main bowling,pastu lepak minum kat rasa sayang yang mahal nak mampos!huhu...

yeah,iman suka duduk dalam pelukan miza,maklom la..ada tilam vonoooo..muehehehhehehe...

Wafaa said...

aaaaaaaaaaaaaaa mati2 aku ingat nikoh dua tuh. mana aku tau. hahahahaha bengong aa.. suko2 hati jah

~Sasha Farina~ said...

wahh wahhh.. Iman dah dapat duit raya ya! share ckit dengan auntie! hehehe...

Wafaa said...

A'a belum pape dah dapat duit raya :) Nanti tunggu Ibu & Ayah (dan kawan2 kawan mereka yg lain lak kasi) heheheheheheeee

aieesha.salleh said...

aaa, johnny bts itu di mana? best iman dapat duit raya awal ek :)

Wafaa said...

Aishah: kat 3rd floor, dekat GSC. Berpusing gak aku mencari. Dia atas Borders.

iyma said...

apesal aku x jumpa ayat nazida bini shahril????? dah edit kah?

aku rasa gi gathering x bwk husband lg best kot..sbb aku x payah susah hati nak entertaint dia sbb takut dia rasa awkward..pahni malah bwk la seney :P

Wafaa said...

Yaaa aku dah edit. ahahaha.. suka2 hati je aku nih

Tu la, aku rasa baik kita tinggal laki kat rumah. Kesian weiii.. kita dok huhahuha dgn kawan. Dia tak tau nak buat ape. Mc As tu lain cite sebab Miza tu pon kawan2 diorang2 nih jugaks.

Plus, kalau dapat laki yg pendiam mcm laki aku tu, lagi la berbelah bagi.

iyma said...

yea..laki aku pon jenis x byk ckp dgn org yg baru kenal..mmg susah & berbelah bagi la nnt...

mung x tau ke nazida & syahril dah clash? haha..suka2 hati je..syahril rupanya tgh couple dgn budak mara skrg..hahah

Wafaa said...

mana aku tau diorang clash. masa pegi wedding mu diorang datang berdua. aku ingatkan dok kapel lagih.

~maR!@~ said...

chup.. aku nak nyampuk gak.. wafaa.. mung tau dok nazida dah nikah kat aussie 14feb bru ni..?

Wafaa said...

Maria: a'a aku tau tapi mati2 aku ingat mamat tu adelah shahril haha.. aku siap wish congrate lagi kat nazida masa kat wedding imah dulu, nasib baik tak wish kat shahril