Thursday, September 10, 2009

Iman Oh Iman

Ada 2 main point.

Satu. Aku takut sangat nak breastfeed Iman 2-3 hari ni. Sebab, dia gigit!!!! Dia sengaja gigit. Lepas dia gigit dia tersengih-sengih. Arghhh takut. Sampai 1 tahap malam tadi, aku merajuk dengan dia. Aku masuk bilik, tutup pintu. Dan Iman datang ketuk-ketuk pintu, nangis-nangis. I let him crying for 5 min. Aku ambik dia, letak atas katil, dodoikan dia. Bila suakan n3n3n, dia geleng-geleng tak nak. So hari ni, engorge tahap gaban. That's it, itu lah issue yang paling aku takut sekarang - kena gigit. Main gigit-gigit pulak dah weii.. Sakit!

Kedua. I said 'Kakak', he'll repeat 'Tataaaa'. I am so happy. Suka suka suka. Hehehe.. dah besar dah anak aku. Cuma bila kita kata 'No Iman', dia belum faham. Tu yang kadang-kadang jadi tarzan kat rumah bila Iman dah separuh jalan panjat tv kabinet, di mana kaki dah sebelah dok atas kabinet. Or, panjat tong sampah kat dapur. Tong sampah tu bertutup dan hari-hari kena cuci. So, extra kerja untuk aku. Hehe.

Itu sahaje.

Point no 1 tu akan menghantui aku selagi Iman buat macam tu.

9 comments:

**Nae/Naz** said...

aduh kena gigit kat lengan pun dan bahu pun perit...inikan nenen...iskkk

Wafaa said...

Tau tak pe. Kalau dah mengadu kat Husband tu, tahap sakit gile la tuh

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun fobia kena geget :( aku buat nanges2 baru dier tak geget ..huhuhu
skang dier br tumbuh geraham plak dah..abes laa aku pasni..

MommaArmand said...

normal tu faa..armand dh penuh gigi pun suke main2 gigit..aku jentik jek mulut die..huhuhu..

nizaa said...

wuu...notti ni iman ni...:D

~Sasha Farina~ said...

heheh.. sakitnyerrr.... Iman, Iman.. siann kat Ibu.

Wafaa said...

Eliss: kawan opis aku bagi tips tarik telinga. smlm aku test, nangis la pulak dia.. ekekeke

Watie: Armand yang dah setahun setengah laaagi la byk gigi dia. kecik dan tajam. mengerikan betul.

Wafaa said...

Niza: very the..

Kak Sasha: rasanya semua budak mcm tu. Anak dara berdua dulu camane?

~Sasha Farina~ said...

wafaa.. akak takde rezeki breastfeed dorang :( mommy kena makan ubat .. so dorang minum formula.