Wednesday, October 21, 2009

lambat lambat lambat

Aku akan lambat bila n3n3n is all matters for Izz Muhammad Iman.

Bayangkan. Jam kat dinding dah pukul 6.30AM tapi Iman masih nak men3n3n. Mata tutup tangan pegang n3n3n tak mau lepas. Bila ditarik, he didn't gigit but suck as hard as he can.

Maafkan Ibu sayang. Terpaksa stop the n3n3n session sebab Ibu kena bersiap pergi kerja. Oleh kerana lambat, hari ni no bekal for Iman :( I was planning to make him plum pancake tapi terpaksa postpone la nampaknya. Esok la kot. InsyaAllah.

Due to high demand & production down, Iman akan mula minum susu formula minggu ini. Tapi brand ape nak beli? Let's say brand A. What if it not suit Iman - kot la dia berak2 ke, sembelit ke. Makcik keliru lah.

Ohhh... late posting on Iman's birthday. Ini gambar bday cake Iman, Spongebob. tQ to Lana's mom sebab sudi buatkan Spongebob untuk Iman. It was her 1st time buat Spongebob. And it was too cute to cut and eat hehehe.

6 comments:

aieesha.salleh said...

laaa, tempah kat Lana's mom ke? heheheh, aku tak teringat Lana's mom buat cake.. sigh.. takpe, next year ada.. ekekeke...

tips tukar susu: ko beli tin kecik/ amik sample few packets.. try dulu.. kalo dia cirit/sembelit/ baru minum sikit dah bluwek tak suke, makanya tak seswai lah tu.. :)

Wafaa said...

aku ada sample Enfagrow. tapi belum try.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

beli tin kecik dulu, kalo dier cirit ker tukar lain..mcm nak tukar susu plak, selang seli susu baru dengan susu lama..kalo ko, try selang seli dengan ebm la..

aieesha.salleh said...

tapi kan eliss, ada yang kata soh stop terus yang lama kan.. senang nak tau cirit tu sebab apa.. tapi betul laa jugak.

ada chart dia tukar susu ni.. 10 hari chart tak silap.. hari 1-3 sekali sehari, hari 4-6 2 kali sehari and so on lah..

MommaArmand said...

faa..nnt die besar sket lg cam Armand..lagii ssh nk lepas..siap bleh blakon buat2 tido..tgn kaki peluk kite..bile ckp elok2..mama nk work..nk mandi..nk solat..siap geleng2 kepale sambil mengeratkan lg pelukan..huhuhu..sedey2 :(

Wafaa said...

mandi pon nak peluk kaki aku, ape kes tuh? hehe.. anak mak le katakan