Monday, October 26, 2009

random on iman, lagi

I was eating keropok pedas/sira. Iman tengok dan dia nak jugak. I give him a small piece tapi dia nak yg besar. Aku dah ready dengan air kot-kot la dia kepedasan tapi tengok dia rilek je makan. Pelik betul cara dia makan. He was holding the keropok like that sampai la keropok tuh habis. Selalu gak dia pegang macam ni. Contohnye ini. When i took the last piece, dia melalak bingit telinga.



Note his left hand holding aku punye lip balm Nivea. Itu pon dia bole jadikan mainan.

Semalam masa kat masjid Bentong, ada 1 banner pasal Umrah. Rupanya harga berbeza2. Kalau pegi musim sejuk hampir 2k extra kena bayar.

On Iman's introduction to susu formula, he's trying on Enfagrow. So far ok je. Oh, he still bf. Tak tau boleh nak wean ke tak besok2. And, he eats a lot now. Rambut pon dah tumbuh dah. Tadi kena tegur dengan cleaner "Sayang, rambut dah ada." Ye la, hari tuh dia tegur "Sayang, kepala sudah gondol." She called my son 'sayang'. Hehehe...

Do i need to buy new car sear bila Iman dah boleh bangun dari car seatnya? Ini masa nak pegi sjmc. He was at the back seat. Baru jalan less than 5 min, he was standing like this. I was like "Iman! Iman buat ape tuh". Stop and take the car seat letak kat depan. Oh Iman.

Eh baju sama lak dalam 2 gambar nih. I have issue bila belikan baju untuk Iman. Suka betul belikan dia baju warna putih. Now, he has a lot of white t-shirt. Hehehee.. macam baby2 lak.

7 comments:

aieesha.salleh said...

ko cuti ke jumaat? erm, iman on enfagrow ok ? baru nak tanya pasal itu lipbalm ke?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha lak selalu kalo ada makanan yang tak masuk mulut, dier masukkan ngan belakang tangan dier :)

|| NaFiRaa || said...

muka iman cam nak tido jek... kekekeke

hai..salam kenal.. kita add wafa kt blog kita k~

Wafaa said...

ye betul. mmg dia tertido lepas gambar tu diambil. tido dengan keropok kat tangan.

yumyum said...

weihh hebatnye iman leh makan kepek pedass.. tiba2 rasa teringin nak makan ..jenuh nak carik nihh

Wafaa said...

meh sinih. aku beli 5 peket hari tuh.

Liz said...

kalo pegi umrah bulan puasa, harga leh jadik double harga biasa2..