Monday, November 23, 2009

jalan2 ye, berjalan belum

Ada sorang ni, asal nampak muka aku je dia tanya, "Eh anak kau dah boleh berjalan?".

Jawapan standard, "Belum jalan sendiri. Biar la lambat. Kang kalau dah berjalan, suruh dok diam2 pulak. Kalau dah petah bercakap, suh dok diam pulak."

Best betul jawapan.


Aku MMS gambar ni kat Husband, bagitau 'iman nak gi jalan2'. He replied, 'amboi, tak tgk henpon pon.' Yeahh... that's Iman.
ps: Iman is not camera shy. Dia tak pandang henpon/camera bila dlm kereta sb excited nak jalan2.

Oh ini gambar Iman. Kisah di sebalik gambar ini adalah seperti berikut.

One fine evening last week, hujan dah berenti. Aku pon cepat2 amik kasut & sock Iman. Iman dah seronok bila dipakaikan kasut. Tandanya nak pegi taman a.k.a playground. Bila sampai bawah, laaa... hujan balik. I looked at Iman and said "Iman, hujan la sayang. Cannot go to taman." Tapi takkan nak naik balik, dah smart dah anak aku ni. Last2 kami masuk kereta, pusing2 kawasan rumah :p Iman happy, aku pon happy.

Ini lak, Iman dengan anak babysitter. Iman dah kuat sebenarnye utk berjalan tapi penakut kot. Dia lagi berani panjat meja makan daripada berjalan sendiri (tanpa orang pegang). Take ur time. Kang berlari tak berenti pulak, aku gak yg penat kejar. Bukannye mak orang lain yg nak kejar. LOL.

6 comments:

nizaa said...

ececece...dia memang tak suka tgk kamera ke? malu kot...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

camera shy anak bujang mu ini..hikss

Wafaa said...

Iman? camera shy? kekekeke... i dont think so. ini kes naik kereta, dia mmg suka pandang luar manjang.

yumyum said...

yg iman tak tgk camera tu sgt muka wafaa!! hihi

Wafaa said...

Anak Ibu la katakan :p

iyma said...

haha..x lama dah tu nak jln sendiri..siap la mung pasni kena sedia sneakers sepasang nak kejar iman :P