Wednesday, November 25, 2009

psp biru

PSP is my husband's best friend (gadget). Tido pon kadang2 kat tangan ada psp. Balik rumah, rehat2 depan tv, layan Iman dengan psp. Hari-hari download game baru. 1 game bertahan 2-3 hari sebelum diganti dengan game lain. PC dan external hard disk ada berlambak-lambak psp game. Kalau bukak youtube, wajib tengok video-video berkaitan psp.

Tapi semalam psp buat hal. Wrongly update flash. Akhirnya, psp tak dapat dihidupkan. Memory card tak boleh baca kat psp lain (test guna psp Bob) tapi boleh baca dengan card reader. Maybe something to do with firmwire. Different psp, different firmwire, I think la.

Husband was so gloomy last night. Being his wife, of course la bagi efek kat aku gak. Sebab bila gloomy macam tu, he doesnt talk so much.

So, hari ni, aku bawak psp ke office. Test-test dengan psp Bob. At last, bawak ke kedai, by Syed's recommendation. Ye, mereka hantu psp. Psp di hati ku. Aku menunggu kedai tu bukak punye la lambat, sampai aku tershopping beberapa buah buku dari MPH. Aku pantang jumpe MPH. Aku boleh tahan tengok baju-baju yg cantik. Aku tak de heran sangat. Tapi bila dengan MPH, once in a blue moon je aku walkout without duit melayang. Mesti ada je benda aku beli. MPH should award me A LOYAL CUSTOMER. Haha.

Oh, cerita psp. Bila kedai tu dibukak, aku masuk. Tokei kedai tak ada. Aku frust. Aku nak tunggu lagi tapi dah lambat. Aku rasa frust sangat-sangat. At last aku tinggalkan psp biru itu di kedai. DREAMMAX @summit USJ. Take care dear. Masuk hospital kejap. Lepas tu, aku berjalan keluar dari kedai itu. Dengan harapan, psp biru kembali sedar dari koma. Boleh ON tapi BLANK. Yileekkk. Kita serahkan kepada yang arif. Jap lagi aku nak call, tanya khabar.

Cerita banjir - gano nih nok balik. Ishhh..

4 comments:

iyma said...

lelaki mmg begitu..huhu

x payah balik lah weh..silap2 kena patah balik sbb jln tutup..huhu

Wafaa said...

shhhh.. jgn la cakap jalan tutup :p

haida_s_h said...

aku pon selalu masuk MPH keluar dengan duit melayang.. huhu T__T tapi pelaburan kan tu...

Wafaa said...

Aidat, banyak betul buku aku nak tadi. Sakit betul hati. Ahaks.