Wednesday, December 23, 2009

Cannot tahan

Lepas kerja hari ni, aku ke sec 3 s.Alam. Lampu tangki minyak menyala, bermakna minta diisi. Jadi, aku singgah di Caltex dekat McD tu. Teringatkan McFlurry dan kentang goreng. Tak tapi tak ape lah, thanks to kesedaran untuk makan healthy food *wink*

Masuk dalam stesen nak bayar. Tiba-tiba ternampak BROWNIES!!!

It was so tempting. Tahap yang buat aku berdiri lama kat meja yang ada brownies tuh. Tapi masih terkenangkan kesedaran untuk makan healthy food. LOL. Bayaran minyak dibuat. Ada baki RM20 dalam tangan. Minyak pon mula diisi. Sepanjang memenuhkan tangki minyak, aku hanya memandang kedai serbaneka tu. Gulp!

Lepas selesai isi minyak, aku masuk dalam kereta. Mula mengira 1, 2, 3, 4... keluar dari kereta dan berjalan ke kedai serbaneka. Pintu ditolak. 1 bekas brownies diambil dan bayaran dibuat. Brader kat cashier tu tersengih. Aku kata "Kang balik rumah terbayang-bayang, susah pulak." Dia gelak je.

Ok, hari ni kalah kepada BROWNIES.

Sekian terima kasih.

7 comments:

nizaa said...

ee kalau tengok tu aku pun kalah jugaakkk....hahaha

Wafaa said...

gi la tengok. kat caltex mc d sec 3 tu. dekat jah ngan mu heheheheh

Atia Adina said...

ooohhhh...pagi2 dah buat aku terliurrrr....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

hehehe.. sama la kita.. semalam daku pun kalah dengan benda nie.. memang tak leh tahan maaa...

aieesha.salleh said...

aaaa... brownies tu nampak menarik giler

Jaja® said...

hoho.. sat lg aku pun nak check it out la..

Wafaa said...

Ad: kalau terliur, sile dapatkan cepat hehe

Jue: kalah gak ke? habes la diet kekekek

Aishah: laki aku soh buat sendiri la weiii.. bole apply resepi yg kita kutip hari tuh :p

jaja: ha pegi2 cari. Caltex Mc D Sec 3 tu. tu sec 3@2 ekceli? box kecik RM2.60 ada 4 ketul hehe.