Sunday, December 20, 2009

on iman and car seat, and wedding

Sebelum Iman pandai melasak, I have no issue to go out with him alone, without husband's company. Tapi, bila dah pandai keluar dari car seat, paling jauh naik kereta dengan Iman adalah dari rumah ke checkers, 1km from home. Tak sampai kot. Iman duduk kat sebelah, menyandar kat kerusi and i'm driving 20-40km/j.

Tapi percubaan berani jumaat lepas, ke The Curve bersama Iman, dengan Iman di dalam car seat di belakang dan dia tidak berjaya keluar dari car seat, membuatkan hati ini rasa lega.

a few secs before his lala-land

Bila Iman behave, it's hard for me to drop by kat mana-mana. Macam hari ni, on the way balik dari wedding hanie @sec 7 s.Alam. Dah park depan JJ bakery @sec 9 tapi Iman behave sangat-sangat, sayang pulak nak keluarkan dia dari car seat, kerana, dia boleh buat perangai all the way sampai rumah kat PJ nuh. Haiyooo. So, i've to forget my tepung. hehehe..

Tips kalau mahu keluar berdua dengan anak yang tak suka duduk dalam car seat adelah, make sure perut dia kenyang dan dia dalam keadaan yang mengantuk. So that bila dalam kereta, dia akan zzzZZZZzz. InsyaAllah, ok. It applies to Izz Muhammad Iman :p

Oh, sebut pasal wedding hanie, tak banyak amik gambar sebab kena monitor Iman. Fyi, Husband tak ikut sebab ada kerja kat rumah. So, that's why i am full-occupied. Nasib baik masa kat meja makan, tak de buat perangai sangat. Cuma, he likes jalan-jalan cuci mata. He even nak celup tangan dalam baldi yang orang letak bawah bekas cuci tangan. Ohooo.

Iman's alibi @ hanie's wedding yang wangi

On the wedding, it's the wangi-est wedding i ever attend. Suka betul bau bunga rampai. Suka sangat sampai dapat 2 biji bekas berisi bunga rampai with telur pindang *wink*. Pengantin cantik. Venue cantik. To hanie akhma and shahmy the husband, congratulations!!!!

6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hanie dah kawen yer..kwn aku jugak ni kan.hiks

Wafaa said...

aku rasa kawan ko gak sb hanie ex-mryt dungun. Normi pon ada gak smlm. ni majlis belah shahmy. belah hanie kat kelate last week.

aieesha.salleh said...

Antara cara aku gunakan untuk behavekan ashraf time kuar adalah, susukan dia (kenyangkan dia dulu). confirm behave.. especially bila gi makan ikan bakar kat bellamy tu. sana takde baby chair so kena hold dia sambil suap dia and diri sendiri :)

Wafaa said...

sblm keluar ke wedding smlm aku dah kenyangkan dia dgn nasi lemak. end up, susu yg standby tu tak minum pon. minum air masak je. ke hulu ke hilir dia bawak

nizaa said...

comel jer iman....

Wafaa said...

cik Niza, bila nak jumpa nih..