Saturday, January 02, 2010

cuci rumah

Catatan pertama di tahun baru. Bila cuti lebih dari 2 hari ni, kami jarang ke mana-mana. Habiskan masa di rumah. Macam takde life pon ada gak orang kata. Home & family is my life. Me ok with it. Btw, I watched both Twilight and New Moon today. And jaga kedai @ cafe world.

Secara tak sengaja hari ni, ada sesi gotong royong cuci rumah. Asalnya mintak tolong husband bersihkan kipas je. Last-last, mop lantai sekali dan juga cuci lantai. Lantai kena cat belum bercuci. Akhirnya, selepas 2 tahun lebih, baru lantai dicuci bersih dari kesan cat :p

Kali ni kami ada pembantu. Mula-mula tak berkasut. Tapi bila dah start nak cuci lantai dan mop, kami pakaikan Iman kasut. Kasut ni bertapak getah. Jadi, tak ada la licin. Itu sebabnya Iman berjalan ke sana-sini tanpa ada rasa takut. Masa tak pakai kasut, gigil-gigil dia nak jalan, tau takut kot sb licin hehe..

Share a few pics here. Banyak lagi kat my fb.

8 comments:

syuhada said...

apa yang penting, KERJASAMA! hehe comelnya pembantu kecik tu.. lepas penat tolong, isap susu~

Nizaa said...

alala..comel iman...mop lagi tinggi pun rajin dia nak tlg cuci.ko bagi upah susu ke? hehehe

Wafaa said...

upah dia adalah malam tu bawak pegi jalan ke Dengkil. pekena ikan bakar. ada live band youu olss. hehe

iyma said...

suka part iman tolong ayah angkat tangga! :)

|| NaFiRaa || said...

comelnye time mop lantai.. :) kiut jer

Wafaa said...

Imah: iman angkat tangga tu, takde orang ajar tapi dia nak jugak pegang. situasinya sama bila nak tekan keyboard laptop sambil mata dok pandang aku. haishh biasa nih..

Wafaa said...

Azura: itu bukan membuli tau.. hehe

Ad said...

alala...comelnya....dah besar nanti rajin gak tau tolong bini mop lantai