Monday, March 29, 2010

1T

Hundreds Gig of husband's desktop hard disk is almost full. So does his lenovo. Both 90% occupied with his psp games and movie (dari korea, ke nihon, ke hollywood. Bollywood je takde). His external hard disk for his work purpose. Typical engineer who stores drawings and hundreds of excel with many sheets, individually. So, bole imagine berapa banyak size diperlukan?

Me? Hanya ada 1 external hard disk yang dah nak (sikit lagi) full. Notebook yang hard disk tak seberapa. How to store fav games, photos, songs, e-books, koleksi resepi lagi, video kartun Iman, fav movie (dah jenis yang sayang nak delete movie macam transformers, johnny deep's, twilight dan adik beradiknya - sb suka tengok balik walaupon banyak kali ^_^ ).

Solution - 1 tera external hard disk.

It's WD and RM340. Cheapest yang dapat dicari di Sunway Pyramid (haha, i type subway instead of sunway tadi). Kalau ada yang lagi murah sekarang, memang aku akan sakit hati.

Ni kalau penuh lagi, beli lagi. 4 T ke, kalau ada :)

5 comments:

Rozalinda Ghazale said...

aku pk saya baju..1T 2T 3T
T =! tahun. haha

Wafaa said...

tapi kan, aku rasa T tu bukan Tahun la. Cam pelik je. T. Apa itu T?

efa fairuz said...

cikpuan wafaa, anda telah di-tag..sila lawat blog saya..ehhe..

susah jugak ye takde shoutbox kene tuleh kat comment..

iyma said...

mung lapar ke type Sunway jd Subway td? kehkehkeh

aku x pandai benda2 ni..huhu..aku just ikut apa yg husband aku tgk..ape cite dia download, aku tgk..apa lagu dia download aku tgk..aku x pernah download sendiri..sbb aku x reti..haha..kalo ada movie aku nak tgk, aku bgtau dia, ha..tetiba esok dah ada kat dlm laptop..buta IT la jgk..

iyma said...

eh, lagu dengar la kan..xkan tgk..dungu x abes lagih ni..