Sunday, March 14, 2010

cream cheese day

Dah lama beli tart casing dari mama fami. Cream cheese pon dah lama beli tapi masih tak sempat nak buat filling. Semalam, dengan azam untuk mengosongkan peti ais, buat jugak filling untuk casing tart tu.

Tart casing ada 50 pcs. Tapi bila buat cream cheese filling, terlebih pulak. Jadi, terpaksa buat roti. Tapi untuk letakkan filling dalam bun, tak semudah yang digambarkan. Susahnya la weh. Dah 1st time buat bun, letak filling out. Memang out. Tapi nasib baik masa bakar tu, cream cheese tu beautifully melted in the bun. Mak suka. Maka, dengan left-over cream cheese tu, dapat la dalam 7-8 biji cream cheese bun and a loaf of cream cheese bread.

Tapi ada lagi balance. Leave it for a moment, sementara fikirkan nak buat apa dengan baki tu. Masa tengah teman Iman main buai, tiba-tiba terfikir nak campur cream cheese tu dalam adunan pancake. Dah lama tak buat pancake , maka, siaplah adunan untuk pancake a.k.a lepeng versi cream cheese :)


6 comments:

iyma said...

nyum2..aku teruja tgk cheese tart tu..mcm beli..cantik..pandai ko buat..

aieesha.salleh said...

sangat sedap ok.. mak sudah rasa :)

frankie zhao said...

Hello
I'm creating a new concept of blog,which is teaching people how to make and save money for free.

this is a public service blog.

My purpose is just to let more people share my money making,money saving Information.

Please visit My Site:
http://waysmakingmoneyonline.blogspot.com/

cheers!

natsuha said...

sgt KAGUM tgk cheezy cheese tart ituwwwwwwwwww!!!

Wafaa said...

Imah: casing tu aku tempah sb takde masa nak buat. aku buat inti je, ditolong oleh Iman.

Aishah: sedap ek? tapi KN komen kata tak crunchy.. haaa nak crunchy buat sendiri la weeiii

Jue: sile kan menerujakan diri anda

aieesha.salleh said...

Wafaa: ye aa casing tak cruncy sebab ko beli dah siap, bukan ko bakar sendiri.. lagi pun, aku tengok kalo bakar sendiri pun kekadang tak cruncy jugak.. kalo ko tanye aku kan, aku cakap sedap sebab yang penting inti dia.. ekekeke