Wednesday, March 17, 2010

Iman seorang yang

... boleh tahan jealousnya.

Di petang yang damai, aku pegi amik Iman macam biasa. Kat rumah pengasuh, tak ada orang lain kecuali pengasuh dan cucunya, Rayyan 9 bulan. Iman main kerusi masa aku sampai. Lepas salam-salam, cium-cium, peluk-peluk, Iman kembali main kerusi, sambil gelak-gelak. Rayyan dok sorang-sorang, sementara neneknya kat dapur. Aku angkat Rayyan dan letak kat atas riba. Tiba-tiba....

Iman terus meluru ke arah aku, dan panjat atas aku. Tangan lak dengan selambat je tolak Rayyan. Tak cukup tu, dia pegi wrestling la pulak dengan budak Rayyan tu. Sambil menangis-nangis keluar air mata suruh aku letak Rayyan kat bawah.

"Nenekkkkkk"... Hahaha ye, aku mengadu panggil pengasuh Iman.

Iman jealous. Iman tak pernah nak bagi kami (aku & husband) pegang budak kecik.

Sama macam semalam masa kat playground. Satu taman dia kejar aku sebab aku pegang budak lain. Tak cukup dengan tu, bila ada budak lain peluk kaki aku, dia dengan selambanya tarik tangan budak tu, tak bagi pegang aku.

No sharing sayang? Camane nak share Ibu dengan adik? Selalu test peluk laki aku depan dia, haaa... laju je dia datang menyelit. Don't get wrong. I'm having my P now. Itu cuma soalan kepada Iman.

hmmmm...

Ke sebab Iman masih bf? It has been 1y5m. He loves adik-adik. Iman will peluk-peluk, cium-cium, usap-usap kepala the adik-adik. Tapi tak mau share Ibu/Ayah. Itu masalah dia sekarang.

Hmmmm....

4 comments:

aieesha.salleh said...

ekekeke.. maknanya Iman belum nak share lagi lah tu. berbeza dengan ashraf yang pantang nampak adik beradik, maka fokus dia akan beralih kepada adik beradik tu. mak ayah dia pulak yang belum bersedia nak tambah :)

Wafaa said...

Iman suka baby tapi tak suka Ibu/Ayah pegang that baby or adik-adik.

im_an_ibu said...

ke dah nak dpt adik... my iman was like that~~

Wafaa said...

belum nak dapat adik sb tengah period. haaa... jawapan yg jelas dan nyata lagih