Monday, March 01, 2010

Hello

Hanya sekadar mahu membuat catatan:

On new cushion
  • Kami tempat kusyen baru sebab kusyen lama dah rosak.
  • Kami custom-made. Measure old cushion, made our own design. 2 pieces only. Sit cushion je. Back cushion ok lagi. Masih sihat.
  • Kami tempah kat kedai perabot kat kgMelayuSubang. Sana ada banyak kedai perabot. Kalau rajin keluar masuk kedai, we might get cheaper. Perabot2 pon cantik2 dan harga affordable.
  • Price. Taktau mahal ke tak sebab ini 1st time custom-made. Cushion itself RM450. Extra cover RM550. There goes darling husband $$$
  • Material for cover chosen by husband. It's velvet. RM50/m. I was like "apeda mahal sgt".
  • Siap cepat, in 2 weeks kot. Consider cuti cny yg panjang, cepat la tuh.
  • Seeing the result, we are satisfied. Kemas dan cantik. Iman pon suka. haha. Ada kaitan?
On Iman
  • he'll turn 17 month this week.
  • Hari ni nenek pengasuh dia tak ada, balik Kedah. So, hantar dia rumah anak dia. Nasib baik dekat je dengan rumah.
  • Last friday, 1st experience jogging dgn Iman. Mula-mula Iman jogging. Then lepas 1 round, jumpa kucing. Main dengan kucing. Lepas tu tak nak jog, I've to carry him to car to take his stroller. Then, i jogged with the stroller. On the way balik, a chinese grandpa baru habis buat tai chi tegur, "He jogged just now", and smiling to us :)
On dapur
  • i made chili crab. Pat on my shoulder darling husb~~
  • Selepas beberapa kali "Abg, jom la cari ketam", husband bought me ketam @carrefour. How nice. He's willing to potongkan ketam tu @home.
  • After seeing BEST-Wan @AFC (chef wan masak food utk cny), ha, ape lagi, terus masuk dapur dan masak.
  • Takde sukatan, tapi result dia ok lah. Haha perasan.
  • Last week buat dorayaki. Beli kat summit RM4.50 for 3 pcs. Mahal tu. Buat sendiri lagi puas hati. Iman pon boleh buat bekal.
On isu dera budak 3 tahun sampai mati
  • Wah, kemain si emak tu bersekududukan sampai ada seorang atau lebih anak luar nikah
  • Btw, TIDAK LOGIK kalau dia tak tahu anak dia kena dera. Loser.
  • Takyah la nak mintak bantuan kebajikan masyarakat. Sumbat je penjara. Insap sendiri dalam hotel besi.
On family
  • InsyaAllah, kalau takde aral apa2, my 2 lil sisters are getting married and engaged.
  • They're 27 and 25, accordingly :)
On fb
  • Cw - I need more barang untuk spice rack
  • Fv - More barang pls. Other than harness and horseshoe.

Tu je lah untuk kali ini.

7 comments:

Kancilbiru said...

aku rasa mak dia berlakon sebab takut dikaitkan bersubahat. kalau dah tokwan dia bleh perasan luka-luka tu, takkan mak tak perasan kot. btw, congrats to adik2 ang..wahh dah besar mereka ya...ingat lagi last jumpa dulu2 masa g umah mu kt pasir mas...

Wafaa said...

Tu la. aku rasa dia takut kena charge bersubahat menyebabkan kematian.

...ajim... said...

betul2 takde akal maknye...nanges2 mcm sandiwara jek..tak lalu aku nk tgk...

ermmm pegi kenduri emy kawen tak?...adik ko dh 27..kite nih 28 ke?ayo dh tua...

Wafaa said...

InsyaAllah aku pegi sebab dekat je tuh. Kalau ko datang, meh la bersama2 weiiii...

iyma said...

aku pon nyampah tgk pompuan tu nangis cam nak pengsan sbb anak dia dah xde..dah tau laki tu panas baran, duk ngadap jgk..mmg total loser..aku rasa aku nak bg penampar je kat mak dia..kalau betul dia x perasan luka kat bdn anka dia selama ni, dia mmg mak x guna! mmg patut Allah amek balik sbb dia sia2kan anak dia..anak kesygan konon..huh..

*emo nye aku*

huhuh

syuhada said...

yes, agree with u. perempuan tu totally loser!! dah la bersekedudukan lagi, belum cerai lagi pulak tu dgn husband dalam jail tu. haish! hikmah disebalik Allah ambik balik anak dia tu...

Marliza Radzi said...

nak tengok gambar custom made sofa! mesti cun.