Wednesday, March 03, 2010

On new cushion

Am mintak nak tengok gambar kusyen baru saya. Ini lah rupanya.

Before
  • Stool totally separate from the 3-seater sofa tu. So, kalau letak/cantum dengan the 3-seater body, memang boleh tapi memandangkan it has its own cushion, stool tu akan bergerak-gerak ikut suka hati dia, which is so tidak menarik.
  • Material yang lama, ok tapi lama-lama dia macam tak berapa best. Haha.. ekceli ok je tapi memandangkan ada permintaan nak tukar cover, tu yang tukar sekali. Mahal gak ek?
  • Utk seat unit tu, ada 3 pc.

After
  • Stool still separate but it share the same cushion with the seat cushion, jadi the stool totally stick to one place. Memandangkan foam tu berat, jadi dia memang la tidak bergerak, kecuali ada daya usaha untuk menolaknya :)
  • The new one is using velvet. Lembut. Tapak kaki pon suka. Warna macam lebih kurang dengan yang lama, cuma yang baru ni slightly lighter.
  • Seat unit now ada 2 biji sahaja. We combined unit 1 and 2 become 1 unit. Another unit is unit 3 and stool's. Boleh imagine kan? Biasa je benda ni, cuma kami yg lukis sendiri camane nak. Dan request the thickness bagai. Heheh..


sila abaik model yang seksi itu :) tak jumpa gambar sofa tanpa model.

Selinga. Ini chilli crab yang dimasak weekend lepas :) Belajar @ Best-Wan, AFC.

7 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

chilli crab itu sungguh mengujakan hati mak...nak2 bila chef wan tuang telur pulak..adusssss.masih terbayang2 di ruang mataku ini.

Wafaa said...

Untuk buat chili crab ni, laki aku menyokong & membantu 100%. Jaga Iman + kuatkan volume masa chef wan tgh masak + potong ketam + tuang telur + gaulkan sos tu bagi sebati. Hehehehhe... Takde telur taktau lak apa rasa :)

Kancilbiru said...

adeh...yummylicious sungguh...

Sertai Contest Aku & Kancilbiru

iyma said...

sedapnye ketam tu!

maybe sbb angle gmbr lain2, aku x leh bezakan sofa ko b4 and after..haha

natsuha said...

ape yg aku nampak berbeza b4 n after ialah..before ade iman dok kat situh...after..iman pon ilang..ahahhaha..mane iman agaknyer yerhh???

Wafaa said...

Imah: sblm ni 3 seater, sekarang L shape with combined seater unit.

Jue: masa gambar after tu, Iman dok atas toto kat bawah.

Wafaa said...

Niza: ketam sangat sedap. perghhh.. mari kita buat lagi