Wednesday, April 07, 2010

Kitchen appliances & knives, i want

I always want this... or these?

A nice waffle maker. Iman suka makan waffle. So does the Husband. Selain healthy snack, aku rasa waffle senang nak buat, kot. The filling can be from plain butter, to sweet apricot jam. The batter itself, boleh letak macam2 untuk Iman.


Very sharp set of knife. Sudah tentu mahal. Suka la tengok Kai knife ni. Dari dia mula-mula advertise kan. Hmmm.. I don't mind to have this for my next birthday present :) At least, I can use this everyday.



Dan juga decorating knife macam ni. Merata aku cari tak jumpa. Kedai mahal-mahal je belum masuk lagi. Yeah, i know, mesti ada yang kata "Pakai je pisau biasa". Tapi at least sedap mata aku nak pandang.



All in 1 food processor. This one from Kenwood. Aku rasa la, this is a necessity for me. Boleh guna untuk blend. As a juicer oso can. Dan, dia juga ada tool untuk buat doh. Nice. Dan, sudah tentu juga sangat mahal nih. Equivalent to buying banyak barang.


Kalau ada semua ni, indahnya hidup sebagai kitchen manager di rumah ^__^

Dan juga dapat dapur macam dalam Chef at home, heaven!

9 comments:

Kancilbiru said...

yer wafaa..aku pun nak jugak pisau yang tajammm kat umah..penting tu..hehe

My Second Nuffnang Cheque!

Wafaa said...

Bagi kita yg masak sendiri kat dapur rumah, pisau saaaaaaaaaangat penting. Hanya kita yang memahaminya. kekekekeke

aS_c0mei said...

waffle maker tu mc jue ado weh!murah jah.wakakkaka.sila la beli utk iman tersayang!

ellyWong said...

nak jugak!! baru semangat nak msk! hehehe kan kan kan? ;)

iyma said...

one day bila aku ada dapur sendiri aku pon mesti ada wish list cmni gak.. :)

Wafaa said...

As: ha, aku tau mc Jue ada waffle maker tuh. huhuhu.. mitok ngan dio bulih dok agok2?

Elly: semangat kena ada (walaupon barang takde). hhuhuhuh

Imah: you will. one day.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

waffle maker tu kang kalo guna acuan sandwic maker tu pun buleh buat, ada orang kater kat aku.aku pun terliur pisau kai tu dan dah tunjuk food processor kat my hubby as my bday present.rm50 pun ada.heheheh

natsuha said...

tahniah buat mc as sbb dah berjaya promote waffle maker aku.. x sia2 aku cari susah2..ahhaha

kala nak wat waffle sila dtg umah aku..aahha (bapak wak rugi minyak kete jah...ahahha)

Wafaa said...

eliss: aku jumpa sandwich maker kat denki 1utama. RM200++ tu. Besar. Nama je sandwich maker tapi iron kat dalam tu exactly utk waffle.

jue: aku sanggup gi umah mu utk sewa (FOC ye) waffle maker tuh.