Friday, April 02, 2010

park kereta

Tak ada cerita menarik. For the sake of nak update je.

Pagi tadi masa keluar umah, ada 1 kereta tekan horn keta bukan main kuat. Rupanya ada sorang uncle ni, kereta dia kena block. Dan of course, mangkuk yang letak kereta mem'block' kereta dia, angkat hand-brake. Aku tak tau berapa lama uncle tu tunggu kereta tu dialihkan. Yang pasti, lepas anta Iman ke rumah bbsitter, masih kedengaran bunyi honk. Ye, rumah aku & rumah babysitter hanya dipisahkan dengan playground dan jalan. Even dari balkoni rumah aku pon nampak bumbung rumah dia :)

It turn out that, kat parking lot kat tempat keje aku pon, aku nampak ada kereta berjenama Japang, block kereta orang dan sekali lagi aku nampak, angkat hand-brake. Kereta je mahal tapi itu pon nak kena ajar ke bang?

1st rule yang tak perlu diajar di sekolah atau tadika atau kat mana2 atau oleh sesiapa sekali pon - JANGAN SESEKALI ANGKAT HAND-BRAKE KALAU DAH NAK BLOCK KERETA ORANG.

Sekian.

p/s Pernah jadi pada aku. Tuan punye kereta yg block kereta aku, terkocoh2 datang tengok kot2 kereta aku terkena kereta dia. Aku turunkan cermin kereta dan cakap "Lain kali park lagi macam tu, angkat hand-brake, kena toreh baru tau".

1 comment:

iyma said...

mak aii..garang nye.. :P
parking kat mara pon aku selalu kena block..yg aku x suka, aku x larat nak tolak especially kalo kete2 besar gajah cam avanza la, CRV la..even kembara pon aku x larat tolak..setakat kancil, kelisa, wira tu bleh la lg..

dulu ada satu kembara tu suka sgt block kete aku..mana aku parking, kat situ gak dia nak block..mmg la ada guard akan tolong tolak..tp leceh la aku kena round2 carik pak guard..dahla panas kat basement tuh..sekali tu aku tinggal note, "Wei, tolongla jgn block kete WMS****..female driver x larat nak tolak!!" Ko tau esok tu dia plak tinggal note kat kete aku, "Sila call 013-******* untuk alihkan kete ni" Bangang tak?? Aku suh parking tempat lain..dia bleh bg no dia lak..bahlul! Last2 aku terpaksa parking block kete org sbb xnak kete aku kena block..dahla aku suka balik awl..haha