Thursday, May 20, 2010

Lagenda Budak Setan

Saya suka!

Saya suka karya Ahadiat Akasyah. Semua.

Semalam ada Mertua vs Menantu. Kali ni, ada Lisa Surihani (LS) dan Farid Kamil (FK). Husband aku kata "Mana datang orang-orang ni? Dulu tak ada pon?" Hehe.. he has a point there. Obviously their role are create for the sake of ... (fill in the blank). Tapi tak apa la, jangan overshadow watak Nurul Ain, Rosyam dan the datin mommy sudah.

Husband kata lagi, "Ha, tu, budak setan." He's referring to FK. FK featured in Lagenda Budak Setan the movie.

Lagenda Budak Setan adalah old best-seller novel by Ahadiat Akasyah. My youngest aunt read this novel when I was kid. Aku selalu gak menyibuk belajar mengeja kat novel tu, sambil conteng-conteng here and there. Time passed by, and when I was 19, my-then-boyfriend-now-husband bought me the thickest novel I ever have (minus Harry Potter). Heh. Nostagia tu. Kasyah, Ayu, Azmi, later ada Katerina. Katerina came in another novel, Katerina. Katerina is Kasyah's love after Ayu died. Tak sure dalam movie ni, ada watak Katerina atau tak.

My expectation is high on this movie. Harap-harap, tak mengecewakan. Or else, aku akan frust. Emo. You know, when you grow with something (like Transformers), of course you know every single thing about it. So, bila movie Transformers keluar, of course you expect something from it. Sama la expectation aku towards Lagenda Budak Setan. Harap-harap, FK tidak mengecewakan. He can act. LS? Boleh la, walaupon ada kayu sikit-sikit. Fazura? Hmm.. she's fine. I am ok with her. Haha poyo. I bet Fazura pegang watak Ayu lepas Ayu buat plastik surgery due to car accident.

Jangan kelentong lebih-lebih bila buat adaptation based on my all-time favorite novel.

Sekian.

4 comments:

Norfazidah Binti Saari said...

aku pun tunggu gak filem ni..harap2 x mengecewakan..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pinjam ajer buku LBS ngan kwn aku tapi katerina aku beli..hehehe.ntah mana pergi buku aku tu :P

syuhada said...

aku ingatkan fazura is katerina.. dah tengok trailer dia? ada kat youtube.

aieesha.salleh said...

ekekeke. semua budak membesar zaman kita memang gile LBS kan?