Wednesday, July 28, 2010

Surat lawyer Indah Water

Ye betul. Dapat surat lawyer Indah Water. Indah Water. Hihiii...

Masa mula-mula dapat tu, aku dah macam "Ehhh aku dah bayar la. Apehal plak nak anta-anta surat lawyer nih."

Aku check semua bill payment records yang aku ada. I have a few folders (dalam hard disk) that keep almost everything pasal online payment yang aku buat. Checked in Indah Water folder, ehhh mana screen shot? Oh, ni mesti aku letak dalam word document. * cari lagi *

Tak jumpa.

Tapi aku jumpa M2U transaction history for Jan and Feb 2010. Haaa.. ada pon RM144.00. Check the payment acc. Ehhh... sejak bila pulak aku bayar Syabas RM144.00 nih? Ciss.. ni mesti aku salah select acc masa buat payment. Hampeh aaa.. Deng, sendiri salah. Ok, mari betulkan balik kesalahan tu.

Call Syabas. 1-800-88-5252.
  1. Cik officer kata "Cik boleh refund atau balance -144 tu boleh remain kat situ, so that, apa-apa bil lepas ni, tolak je dari situ". I choose to refund.
  2. How to refund? Kena bawa bil dan juga payment confirmation. Go to Jln Templer branch sebab itu paling dekat dengan rumah aii.
Problem is - I don't have screenshot payment yang dibuat. Remember? I only have the M2U history.

Call Maybank customer service. 1-300-88-6868.
  1. Ask whether can get transaction history for month of Feb in m2u. The reply "Tak ada cik".
  2. Solution - kena pegi branch yg buka account tu. Boleh request kat sana. Nasib baik aku buka acc kat sec 14 s.Alam je. Buatnya aku guna acc yang buka kat Jitra? Mampos nak pegi Jitra semata-mata sebab tu.
Dan hari ni, settle dapatkan confirmation dari sec 14 tu. Esok, kena pegi Maybank lagi sekali together with husband. Apesal kena pegi Maybank lagi? Apesal tak settle kan hari ni? Sebab kitorang nak kena apply banker's cheque. $$$ dari 2 account and to perform 1 banker cheque. Boleh nggak? Aku lupa nak tanya orang maybank tadi. Call customer service tadi tak angkat-angkat. Haish.

Ok itu je yang dapat dikongsikan kali ni.

Ehhh ada lagi. Aku nak beli henpon *gatal * Nak henpon yang boleh jadi organizer aku. henpon yang camera dia sangat-sangat bagus. (Read : aku tak ada kamera kecik. Kamera besar gabak je ada. Thus, camera phone is a must for me sb aku suka amik gambo). Henpon yang boleh guna FREE internet whenever wifi's around. Aku tak ada extra duit utk bayar internet bill utk henpon. Cukuplah dengan bayar streamyx kat rumah RM88 sebulan. So, does iphone or bb or nokia have the model? hahaha.. soalan ngok ngek. Mari sama-sama study. Suggestion? Sila la recommend. Sekian terima kasih.

6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

oh, mcm tu.leceh jugak tersalah bayar bil ni.hehehe

Wafaa said...

Ye, sangat la leceh. Tapi duit tu weh. Kena usahakan jugak la sampai dapat balik. Penat aku kena nak dapat duit. Hihiii

aNiS tHe BumbleBee said...

hum...sama..sama..tgh dlm dilema,bb ke iphone??

tuan punya blog said...

i'm considering N900 or xperia x10. Susah tu.

Kancilbiru said...

erm...E71 or E72 pun ok..sbb penah guna duluuuuu dan skrg menyesai sbb juai...hahaahaha. eh, jom bb...pakat2 nanti bleh bbm hang free...:P

Wafaa said...

Niza: aku teruja gak dgn samsung. cun jugak.