Sunday, August 01, 2010

i feel bad

tadi aku marah Iman sebab muntah lepas makan ubat. Bawa dia ke bilik air, cuci semua-semua. Then, aku tutup paip dan tinggalkan dia utk kemas tempat kena muntah. Jgn risau, i still can see him from living room. Tilam dia, baju, habis kena muntah.

I feel so bad. Sangat-sangat rasa teruk. I scolded him. "Apesal muntahkan ubat? Bila nak baik kalau muntahkan ubat". Bila tahu dimarahi, Iman akan 'kaku'. Dia akan berdiri tanpa bergerak, not even 1 inch.

Tiba-tiba aku sedar. Iman bukannya sengaja nak muntahkan ubat. Maybe ubat tu pahit. Nak-nak pulak antibiotik.

Damn... aku rasa teruk sangat.

Aku ke bilik air. Hug him, kiss him, say sorry.

Tapi, sucinya seorang anak kecil, tidak menyimpan dendam. Walaupon kena marah, Iman peluk aku, cium aku. Gelak-gelak bila aku letak dia atas toto yang baru, yang wangi. Lepas n3n3n Iman tido. Oh dear.. Ibu mintak maaf sayang.

4 comments:

...ajim... said...

aku rase tuh refleks biasa seorang ibu...marah tuh tanda sayang...sebab ko mau diye sihat...tuh sebab anak2 tak simpan dendam...tp aku lagi pelik kalau ade mak marah anaknye tanpa reasons yang kukuh...aku yang jadi sedey.. :(

iyma said...

aku rasa sayu lak bila ko cite iman mcm tu..budak mmg suci, x pandai nak dendam..kan...kalo lah dia boleh cmtu smpai besar, i mean dewasa...hmmm

Wafaa said...

Ajim: A'a refleks tapi kan, sedih gak. Bukannya dia faham kita marah :(

Imah: Ye, Iman akan jadi statue bila kena marah ngan aku. Maybe, sb dia rapat sgt ngan aku kot. Pagi td kena marah lagi, sb tak keluar dari bilik air. Smp skang aku rasa bsalah. Dia bukannya tahu aku dah lambat gi keje.

aieesha.salleh said...

entah kenapa, aku rasa terharu baca n3 ini