Friday, March 27, 2009

Let's Kindle-ing

Oprah was on tv and Iman was sleeping besides me. Husband's not home yet, ada dinner for celebrate his advisor, Tsutsui-san. Then, I saw Kindle on tv. A wireless reading device. Ooooooo my God... this is what I'm waiting for. Waiting for ages. Download semua buku yang kita nak baca and read it from 300gm device. Sangat sangat cool.

We can save paper. We can read anywhere we want. Even masa tengah express Bmilk. It'd be so heaven kalau boleh dapat satu. Harganya sekarang adelah $359 bersamaan RM1302. Memang mahal tapi kalau download buku-buku dari Amazon, we can get half price from printed book.

Ada banyaaaaak sangat advantage kalau ada Kindle nih, I bet there is. Of course there is. But if the Kindle 3 boleh buat colorful screen, lagi menarik ^_^. I can happily and easily go through my cooking book. Hahaha..

For more review, read here.

6 comments:

iyma said...

uish menarik nyer....masuk dlm wishlist aku ni..tp x tau la Mr Suami nak bagi beli x...nak tukar hp pon x bg...hmmmmm

Nae @ Naz said...

http://www.youtube.com/watch?v=cP58lrYkyC8

kalau tgk mesti nanges...naz nanges la...kesian sgt!! bila bayang jadi kt anak sendiri yg nanges huhuhu

Marliza Radzi said...

best kan?????

suka!!!!!

tapi mahalnya :( dan nak download buku di Amazon pun paling murah USD $9 kan? mahal :(

Wafaa said...

Imah: aku sangat mahukan benda ni tapi apesal laaa mahal sangat. haish..

Naz: youtube kena tengok kat rumah. sini kena block lak. pasal ape ek?

AM: A'a download pon mahal gak :(

Liyana said...

ada jual kat malaysia tak mende ni?agak2 akan sampai tak...selama ni baca e-book pakai PDA tp mcm tak puas sangat..kecik

Wafaa said...

Kindle 3 baru launch kat US last year. rasanya lambaaaat lagi kot masuk Msia.