Wednesday, March 11, 2009

Tupperware

Aku tengah gile Tupperware hahaha.. very the makcik2 one, i know :)

Today, I received my order. It's cute and cool. Memang sangat comel. Dapat discount lagi. Click here to view the new cute thing that i'm addicted to ^_^

I have this in my collection. Sekarang tengah meng'usha' untuk beli ini untuk simpan lauk-lauk extra yang tidak habis. Ye, Husband tak bagi buang. Dia kata "Jangan buang, simpan. Boleh habiskan esok." Dan juga, untuk bawak bekal pi office :) Dan ini, untuk simpan dry item kat dapur.

I appreciate this, given by my mom's friend as my wedding gift.

Tapi Tupperware mahal, tak boleh beli tiap-tiap bulan. Pokai. So, kena lah plan dan beli masa ada best-buy.

7 comments:

nizaa said...

mak cik aku tokeyy tupperware gak..umah dia suma tupperware..dlm freezer, dlm cabinet..mmg kemas dia atur..aku rasa tupperware ni walaupun mahal, tp worth it la..quality dia tak sama dgn "tupperware" biasa..

Wafaa said...

iye. setuju tu. itu barang mmg mahal.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku teringat kat arwah nenek aku..tokey tupperware jugak..dari sebesar2 tupperware sampai sehalus2 tupperware dier ada...skang ni, makcik aku yang rembat semua...

Wafaa said...

kalau tokei tupperware mmg rumah dia semenya brand tupperware. dah banyak aku dengar.

im_an_ibu said...

wafaa~~

i collect tupperware too!! n i really2 use it. i recently bought this set for veggie storage. siap ade air circulation holes lg. i'm very satisfied with it sbb it keeps my veggies fresh n even crunchier. rase geram tgk all my veggies. hehehe...

Norfazidah Binti Saari said...

wafaa..agaknya bila dah jadi bini + mak org mmg gitu kot..aku pun sama la

Wafaa said...

veggie storage tu pon menarik perhatian jugak. soon to masuk dalam next-thing-to-buy list

Zie, dulu zaman bujang dok rumah sewa, takde masa nak beli Tupperware bagai nih. tapi bekas Ikea pon aku borong jugak :)