Tuesday, March 10, 2009

Typical Malaysian driver

  1. Steal somebody's parking. Cerita - Kami pusing-pusing cari parking, tiba-tiba nampak ada 1 kereta nak keluar. So, kami tunggu sambil bagi signal ke kanan. Kalau orang yang pandai nampak, dia akan tahu bahawa "Oh, kereta ni nak masuk parking tu." Tapi what happen was, ada seorang pemandu nih, dia tak ada that sense dan aku rasa dia tak nampak signal kereta kami atau pon buat-buat tak nampak sebab gelojoh sangat nak curi parking orang. Dia dengan selambanya masuk ke parking yang baru dikosongkan itu. Perasaan? Rasa nak maki pon ada. Dah la aku tengah lapar. Woooooiii... buta ke? Nasib baik Husband yang drive. Kalau aku drive, aku akan honk sekuat-kuatnya, bagi orang tu malu. Yep, this is my 3rd time berdepan dengan orang yang berlagak pandai tapi sebenarnya tak. Hahaha. Saiko.


  2. Potong Q kat toll. Cerita - Pagi tadi kat toll NPE. I was the 2nd car to take turn to bayar the toll. So, yg belakang kereta aku of cos la the 3rd one. And it was a bus. Tiba-tiba , dari side mirror aku nampak satu cab dari lane belah kanan mencilok masuk tengah-tengah antara kereta aku dan bas tu. It was rude. Rude ok.

Itu baru 2 contoh. Ada banyak lagi. Tapi tak apelah. Tak elok marah-marah di hari pertama kerja selepas 3 hari cuti :)

8 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku penah naik taxi yang potong lane..hahaha..aku sangat gumbira sebab taxi driver tu manage tempuh jam yang panjang..amat panjang..hahahaha..gelak syaitonnn!!

Wafaa said...

potong kiri tu memang secara berjemaah. takpe tuh :)

iyma said...

aku pun selalu kena org curik parking..dan aku pernah dgn kejam calarkan kete dia..hahahaha

Wafaa said...

hmm.. aku rasa aku pon pernah buat gituh :) sakit hati orang tuh masuk jln one way pastu tak nak mengalah. bod*h kan? aku guna jarum hohooo salah orang cari pasal.

aS_c0mei said...

aku penah kena dua-dua contoh mu tu.bodo sungguh la diorg ni.yg 1st tu aku mmg sound la org tu lps dia kuar kete tu.lantak la kan.dah bongok,mcm la BUTA sampai tak nampak signal kita bagi.kenyataan nya,diorg ni BODOH.

yg no 2 tu,sokmo la aku tgk dkt mana-mana tol sekalipon.pelik la.klu diorg alert awal2 yg diorg kena duduk lane mana kan senang.klu tahu takde smart tag,jgn la g duk lane smart tag.bongok sungguh...tp mmg ada orang-orang bongok camni....

benci haku...

Wafaa said...

tuh la As. nak kata bod*h, orang bod*h mana reti bawak kereta. nak kata pandai, kalau pandai, dia tak cilok parking kita. so, conclusion orang pandai yg buta campo bod*h2 sket yang banyak.. hahaha sengal

iyma said...

aku guna duet syiling calarkan kete dia..lagi dalam & berkesan..yg penting aku puas! hahah..kejam

dorg tu bkn bod*h, cuma x de etika...x bertamadun.. :P

Wafaa said...

Yaa.. tak ada etika.