Tuesday, March 24, 2009

What channel can make u relax?


Malam tadi Husband ku berkata "Ada 2 cerita yang boleh buat relax - P Ramlee dan Stephen Chow"

OMG. My Husband is the only person that I know, yang boleh tengok cerita yang sama, after the same cerita habis. Malam tadi, ada cerita Laksamana Do Re Mi, yang ada pasal Negeri Pasir Berdengung dan Negeri Pasir Dua Butir. Hahahahaha.. lawak betul la nama negeri macam tuh. Lepas habis Laksamana Do Re Mi kat satu channel @ As*tro, he flipped all the channels and came across TV*2 dan situ tulis Ahmad Albab kot, tapi yang tengah main kat tv masa tu Laksamana Do Re Mi. And he could watch it AGAIN!

Ada satu scene ni...

Me: P Ramlee nampak gemok la
Husband: Masa ni dia baru habis army
Me: Ye ke? Bukan ke patut masuk army jadi kurus?
Husband: Betul. Dia masuk army. Cuba tanya encik Google.


Hmmm.. adekah itu ciri-ciri peminat setia? If you ask me, I'll be so ok with all the entertainment and reality shows (hey, d'u know that there's a show called The Biggest Loser at #702, pasal orang yang nak reduce weight, healthy one. Malaysia should have one lah). I can marathon all those Next Top Model, all THS, all American Idol (no more Alexis uwaaaa). Dan tak lupa juge the motivator, the food channel AFC ^_^

Owh, is there any other function or event like tengok-tengok belon in the future? I so love the outings with the 2 handsome dude in my life. Apart from the groceries shopping lah. Itu tak kira. Nanti kita pegi Aquaria nak tak Iman?? *blink blink to Ayah*

10 comments:

_ciK ja_ said...

wah.. memang2 the biggest loser tu patut ade kat malaysia.. baru masyuk.. hahahha

Wafaa said...

yaaa betul tu. sangat bagus daripada menayang realiti show seperti Gad*s Mel*yu

Norfazidah Binti Saari said...

wafaa, betul p ramlee masuk army?

Wafaa said...

entah, aku tak tau. kena buka bibliography pasal P Ramlee nih

haidatul_s_h said...

tiba-tiba aku jugak jadi wondering.... oo p ramlee masuk army ek...

:p

yumyum said...

hubs jenis yg macam tu jugak when it comes to any disney pixar movie. tapi tak penah la came across back to back mcm ur case. kalau beza one day tu ada kot. kita ni nak termuntah tgk. harini tgk monsters inc. esok monsters in lagi. bluerghh. akaka

Wafaa said...

Aidat, aku pon taktau l betul ke tak P Ramlee masuk army ^_^

Cikyam: memang nk termontah mak tengok cite sama banyak kali dalam masa beberapa hari.erk..

aS_c0mei said...

laki ku pon sama.mlm td aku kena teman dia tgk cite labu labi smpi kul 1.30am.dia dok gelak-gelak sambil sebut siap2 dah mende ayat labu ke labi akan ckp tu.dah hafal skrip sejak sekian lama.hmm,tp aku teman sambil tdo la.laki aku tiap-tiap hari ngadap cite P Ramlee ke cite ape2 la.setiap hari jugok la dia akan tdo around 2am.klu ada bola,sampai bola abih la kan...

haku tokleh laaaa..aku nak tdo.aku tak kisah ke tb pom....:D

Wafaa said...

As, Miza bulih saing nga laki aku laaa.. buat kelab peminat cerita P Ramlee.. hihi

Anonymous said...

hai kak...
akak x kenal sye..hehe~
sye nie silent reader je...
suke bce blog akak...
sll sye follow perkembangannye....hee~