Sunday, March 22, 2009

When sky is the limit

It was last minute plan. Jalan-jalan tengok belon @ Putrajaya. Kami bertolak dari rumah sis-in-law in Sunw@y. Dah lewat dah but we managed to get there before 5.30pm. The public parking was so bad. We even stucked in jalan mati punya parking area. Terpaksa u-turn dan keluar from that reserved parking area. Lucky, we managed to get a parking-tak-tau-haram-ke-tak. It was exactly in front of the main entrance of the tempat belon. Betul-betul depan tu *wink*

We didnt take out the stroller sebab bila tengok crowd tu, rasa macam susah nak tolak je. So we just carryIman using the carrier. And not to forget the payung and all the gadgets. Tapiii... i forgot to bring EBM for anakande, end up with me bf Iman in front of the public. Nasib baik tudung was enough to cover. Aiyakk..

Iman nampak sangat teruja tengok ramai orang. He even managed to see the para glider. It was the last para glider for that time. Kami tunggu 5.30 nak tengok the hot balloon. Tunggu punya tunggu, 6.15 pon belum pasang 1 pon. Tiket for balloon ride dah habis, I heard the marshall said. Rasanya the charge was RM15 for adult and RM10 for children. Rasanya laa..

Cannot wait for the hot balloon, we have to leave that area, sebab belum solat Asar. Ingatkan tak dapat tengok, tapi bila lepak kat dataran Masjid Putra, waaahhh the balloons cross betul2 atas kepala. And the yellow balloon macam nak rempuh Perdana Putra siot.. cuak aku tengok.. wahahaha.. siap terimagine dalam kepala the headline in front page "Perdana Putra was crashed by big yellow hot balloon."


14 comments:

Rozalinda Ghazale said...

aku pon pegi tadi...hohohoho...belon yg takde bakul tu lalu sebelah bangunan...org igt die nak crash..rupe2nya itu hanya lakonan...and aku pon hampir nak balik..tgk dekat2 masjid gak..hohohoho...nasib..

aS_c0mei said...

laaa..bakpo tok singgah umoh aku etek.hahah..

aku dok dekat ni toktau pon ada belon2 ni.seharian menidurkan diri.hampeh nye aku!!

eh,aku tiru mu.letak facebook!hahhahahahaha.jange maroh!

Wafaa said...

Roza, aku lupa nak bgitau kau yg parking kat situ gileeeee penuh. ada yang parking jauhhhhh gile. masjid pon penuh parking.

Wafaa said...

As, nasib baik belon tu tok gi umah mu hehehe.. olohhh ada gok orang Putrajaya tak tau ada benda tuh

haidatul_s_h said...

hari sabtu aku join housemate dan kawan-kawannya, keluar pukul 5 a.m ke putrajaya semata-mata nak dapatkan tiket rm10 tu.. tengok-tengok dah habis jugak. ingatkan kami saja yang tak betul keluar awal giler cam gitu. ada lagi yang lebih tak betul. orang dah mula beratur beli tiket dari belum 5 a.m lagi!! dan tiket limited 50 sahaja.. haish~~~

Wafaa said...

aidat... kau kuar kol 5 pagi? biar betik.. tapi yg dapat tiket tu mesti berkhemah kat situ kan.. lagi saiko.

yumyum said...

tak pegi pun yg siang punya sbb ayra kecik agi, ramai2 org susah. pegi yg malam sabtu tgk night glow pakai baju tido jek.hahah rumah sekangkang kera la katakan.

Wafaa said...

Eh.. night glow tu ada apa ek? Teringin nak tgk tapi dah malam, pastu nak balik PJ lagih.

aieesha.salleh said...

patut laa jam di putrajaya.. adoi laa, aku ngan mie dok pelik apesal jam nih???? kitorang lak melawat kawan mie baru dapat baby girl.. aiyo, kalo tau ada ballon, akan ku singgahkan diri ini

Wafaa said...

Kau pon menjadi mangsa kesesakan lalu lintas kat tempat yang jarang nak jammed ke? hehehe.. takpe.. kan dah teror redah jammed :)

aS_c0mei said...

pembetulan,i org sepang.kahkah!jiran putrajaya.ngeh ngeh...

nak jugokkk jiran tu.ehhe

Wafaa said...

i kno u orang Sepang. U kan bawak F1 wahahaha..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

seb baik aku tak pegi..hihihi..

Wafaa said...

tak pegi ek? tak pe, tengok je kat gambar2 yg bersepah kat Internet.