Monday, June 01, 2009

cepat betul

Nak tulis tapi tak tau nak tulis apa. Macam tak ada idea. Eh, ada tapi malas. Huk alos.. boleh gitu?

Oh ye, aku dah introduce meat kat Iman. Last week was chicken, this week beef. Rasanya, chicken lagi sedap. Chicken manis dia lebih sket dari beef. Semalam belikan sweet potato, nak gantikan potato yang sedia ada. Tak tahu cukup ke tak nutrition dalam makanan yang Iman makan. Semuanya digabungkan dengan bubur nasi atau orang putih panggil plain baby rice.

Selera makan Iman besar, tak macam tuan punya badan. Masih breastfeed. Malam-malam, mesti mau peluk-peluk Ibu. Oh my... Iman dah besar. Khamis ni Iman masuk 8 bulan. Time flies so fast. Really fast. 8 bulan. 4 months to be 1-year-old baby. Baby? Ke, toddler?? Ibu akan rindu saat-saat Iman jadi baby Ibu. Uwaaa... rasa nak nangis.


Regards,

6 comments:

aS_c0mei said...

kejap je masa jale dok...besar doh anak mu.tok lama lg anak mu masuk skoloh la.hahaha...

efairuz said...

sedih, speechless..tatau camane nak cakap..tp tu la perasaan nye mase si faiz selebret 1st birthday die last december..rase macam lost sgt2 even baby yg dulu2 kecik tu dah besa depan mate..huhu..

org boleh cakap, hek eleh, anak dah besar pon bleh sedih2..org bleh cakap memacam kan, tp hati seorang ibu ni mmg akan menangis jugak la..huhu

tetibe jadik emo T_T

iyma said...

besar doh iman.. aku cam terbayang2 masa mung dtg wedding aku dulu..elelele..kecik je iman..comel.. :) aku pegang pun x reti senyum lg..sekarang aku rasa cam nak gigit pipi dia tgk dia sengih bila amek gmbr..hahaha :P

ellyWong said...

itu laa kan wafaa.. cepat jer dieorg dah besar panjang.

skang ni elly dah rindu nak preggie lagi. lately tau ada geng2 yg dah preggie second baby. ya ALlah.. tak sbr nyer jugak!

Wafaa said...

As: umur 2 tahun nanti masuk sekolah makan tidur main lukis (ke conteng2?). tapi tak po, dia suka bfeed dari botol hehehe. kira baby lagih la tuh ekekeke

Efa: tapi Efa ada baby baru. best best.

Wafaa said...

Imah: masa gi wedding mu hari tuh dia umur 3 bulan. tak biasa lagi ngan aweks aweks nih.. ekekeke.. skang, tengok cashier kat kedai pon tersengih2. mana2 brader pandang sambil cakap tepon pon tersengih2. bawak pi futsal pon tersengih2.

Elly: elly, my friend yang deliver 2 days after me, dah pregnant 3 bulan. camane tu? huhuh... tak pe, rezeki kita dah tertulis siap2 :)