Tuesday, June 02, 2009

Fuuuhh...

Kena handle anak yang tak nak duduk diam-diam dalam car seat. Ini kes nak keluar main kat taman, bila nampak ada buaian. Ini semalam punye cerita. Pagi ni punya cerita, pon sama. I have to sing, loud, untuk bagi Iman dok diam-diam. Tak de la nyanyi ape pon, it just Lailahaillallah.. ulang banyak-banyak kali :)

Dan malam tadi, I was in the kitchen. Tiba2 tak dengar suara Iman. Terus keluar pegi tengok. Sekalinya dia berdiri dekat kabinet tv, sambil tangannya buka penutup amplifier hi-fi. I was "Oh my God.. Imaaaaannnnn. Not good lah macam ni." Sebab tu lah, it took me 1 hour to siapkan kari ikan malam tadi.


video




Regards,

11 comments:

**Nae/Naz** said...

aduh nasib baik jatuh nih...

Wafaa said...

Ya Rabbi Naz.. mcm nak tercabut jantung gue.. itu belum lagi kes berdiri sambil berpaut pada sliding door. sliding door tu. bahayee!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bagus nyer leh main sorang...kalo anak aku aku pi dapur pun x leh...huhuhu

Wafaa said...

Eliss, bertuah sangat2 kalau dia tak nak ikut aku ke dapur. masuk dapur, aku angkut ke luar. pastu datang lagi, angkut lagi.. camane la tak kurus

iyma said...

anak ko tgh lasak.. x pe la..bleh maintain slim :)

aku geram tgk cara dia pandang ko dlm clip tu..heheh..jeling semacam je..cute!

Wafaa said...

imah, itu pandangan ada makna. "nape letak iman dalam sini? iman nak main. nak keluar, nak keluar..". tak boleh jadi nih, kang manja lebih

yumyum said...

wah dia pandai bukak buckle ke? terer nye iman!
btw ur car ada air bag tak? kalau ada better put him @ the back tau. its not advisable to put ur baby with carseat in the front seat if ada air bag. bahaya kalau accident. ;)

aieesha.salleh said...

mek....

ashraf pun minggu ni dah mula melasakkan diri.. adoi.... dah pandai merajuk bila tak dapat perhatian.. pastu suka terbalikkan badan.. dan sudah pandai kesana kemari suka hati dia je.. dan dalam car seat, aiyo... dia akan gelisah nak kuar dari car seat dia.. hahaha..

anak kite dah sampai musim active!! :)

oh, ko untung lagi mek.. aku macam eliss, nak masak kena ada org teman dia.. dia bukan nak dukung pun, nak org lepak ngan dia.. boleh??

aieesha.salleh said...

dan.... percaya tak, dalam stroller dan carseat, kalo dia ada can, dia akan meniarap dalam tempat sempit tu.. adoiiiiii, fenin mak

Wafaa said...

Aishah: meniarap dalam car seat & stroller tu dari umur 5-6 bulan lagi dia practic. kecik2 nak dok dalam troli giant, carrefour. haru mak ayah dia.

cikyam: keta takde airbag. tapi oleh kerana rumah bbsitter hanya seberang jalan, Iman dok depan. perjalanan hanya 2 minit. InsyaAllah tak ada apa2 :) tapi kalau keluar 1 family, dah lama tak duduk depan since car seat tukar position to forward-facing

**Nae/Naz** said...

kalau sliding...dushh jatuh...ohhh tidakkkk..panic attack!!