Friday, June 19, 2009

Let's talk food

Akhirnya, percubaan untuk buat chicken pie berjaya. Berjaya ke? The pastry tu belum 100% passed, baru 70% kot. 1st time buat, comot here and there. The inti was nice I would say. Hahaha perasan. 1 adunan only can produce 4 pies. Sangat sedikit. Kalau acuan aluminium tu kecik sikit, maybe boleh dapat banyak. Yang seronoknya bila buat sendiri, boleh letak inti baaaaanyak-banyak. Ye, gambar tidak menyelerakan dan comot. 2nd trial nanti boleh upgrade :)



It's our food. Ini lak menu baru untuk Iman. Bubur ayam untuk Iman. Dalam tu ada potato, ada sawi, ada bubur nasi dan paling penting, ada chicken. Tak lupa juga, chicken stock yang banyak dan sedap. Buat 1 periuk. Untuk Iman no sugar and no salt. Oleh kerana tumpang sekaki, aku amik 1 mangkuk tambah sket gula garam. Perghh heaven. Rasanya Iman suka bila makan any combination of chicken and apa-apa. Hari tu chicken with carrot, habis satu bekas dia makan. Oh, sekarang, bila dia tak mau, dah pandai say 'no thank you'. Cara Iman say 'no thank you' adalah geleng geleng geleng geleng. Dan juga, cara nak kejut Ibu adelah dengan menarik rambut. Oh.. sakit.




Regards,

9 comments:

nizaa said...

wafaa, aku pun terliur tgk iman nyer bubur...slrrp..

psst..bubur ayam is one of my favourite!

Wafaa said...

haaa boleh la nnt tumpang iman sekaki dua :)

haidatul_s_h said...

kalau acik niza tumpang tak adanya sekaki dua. semangkuk dua kot.. tak dan nak suap iman dah. HAHA :P

nizaa said...

amboi..aidat, nak join aku ngan iman mari ler..malu malu plak acik aidat ni...;p

Wafaa said...

Amboi hangpaa.. ekeke... kalau nak bubur ayam tu habaq laa.. boleh aku buat 1 periuk besar.. kawah pon boleh.. huhuhuu

iyma said...

chicken pie tu kalo ada gmbr yg terbelah & inti yg banyak tu terkeluar, mesti lg menggiurkan :) hehe..rajin masak! bila nak ajak aku dtg umah mung mkn? :P

iyma said...

chicken pie tu kalo ada gmbr yg terbelah & inti yg banyak tu terkeluar, mesti lg menggiurkan :) hehe..rajin masak! bila nak ajak aku dtg umah mung mkn? :P

Wafaa said...

ekeke.. tak sempat nak terbelah aku dah ngaaappp.. pastry hancuss. tak reti lagi huhu.. nama pon 1st trial. ohoooo bile ek.. buat potluck pon ok

iyma said...

nape komen aku ada dua..jangkit dgn as la tu.. :P

nak buat pot luck? aku bwk pot kosong je boleh? :P