Thursday, August 13, 2009

Face-mask

Due to H1N1 seriousness, I bought 5 pieces of face mask. Murah je kat situ. 80 sen aje. Kat sekolah, dengar cerita orang jual RM1. Mark-up 20 sen. Mahal tu. So hari ni pakai mask kat office :p

Last weekend pegi birthday party Nuha Humayra. Selepas setahun, baru aku dapat jumpa Nuha balik. Dulu tengok dia, baru umur beberapa hari.

Birthday party pertama yang Iman attend. He was ok that day. Tak de perangai pelik-pelik. Makan pisang. Makan nasi. Rasa choc indulgence. He was about to join guys talk kat depan dapur sebelum aku sambar dia. Mainan Nuha banyak yang bergerak-gerak dan Iman sedikit confuse bila dia main sotong yang banyak kaki yang ada telinga bentuk bulat. It's not n3n3n la Iman. Salah concept tu. On the way balik PJ, dropped-by rumah Aishah. Pertama kali bawa Iman jumpa Ashraf. Ashraf is a good boy. Iman yang sopan depan ge-girl tadi, dengan penuh sopan juga dah buat macam rumah sendiri kat tempat Ashraf lepak. Sorry dear.

Courtesy of Eliss. Thanks Eliss for inviting :p





4 comments:

mushy shizzy gina said...

yelah aku beli kat klinik utk staff aku pun sekotak rm50..sungguh riba' sekali..tapi aku baca article lam internet surgical mask xberapa ok la utk h1n1..so aku beli yang mcm peracun rumput tu heheh mahal gile rm9 satu

iyma said...

gmbr second tu..nape muka iman mcm girl tu nak rampas pisang dia..haha :P

Wafaa said...

Intan @ baby: yg macam peracun rumput tu yg macam bulat2 sikit tu ek?

Imah: tu bday girl, Nuha. dia nak pisang gak. aku tengah suap 2 orang sekali. tapi rasanya masa tu Nuha nak kissssu kisssu iman rasanya :p

aieesha.salleh said...

hahaha.. Iman very proactive.. ok lah tu mek.. Ashraf pun seronok dapat jumpa kawan :) oh, dan sudah pandai pengsan macam Iman.. huhuhuhu.. lenkali leh laa jumpa main sama sekali yer