Sunday, August 16, 2009

food at sunday

Hujan di petang Ahad. Nyaman. Aku biarkan rumah dalam keadaan gelap. I have some free time now. The two boys are sleeping. Tadi nak tidurkan Iman macam nak pegi perang. Mata tu dah mengantuk tapi sama banyak dengan nak main.

Esok ada orang minta aku buat something to makan-makan. Am thinking about to buat benda yang senang dan cepat. Dan bajet. Haha. So petang nanti, boleh la beli bahan-bahan nak buat tu.

i am surfing mamafami's fotopages. I wish i can be like her. Cooking and baking, like no other business. Tapi tu lah, nak curi masa untuk diri sendiri pon tak boleh kadang-kadang tu. Buat hair treatment pon kena pegi time lunch break on friday. The longest lunch break.

I almost finish my house core today. Folding is done. Vacuum rumah sudah. Husband did the fan cleaning. I've made Iman sweet potato with spinach pancake. He likes it. I noticed that Iman refused to eat food yang lembik-lembik. He likes nasi putih yang biasa kita makan, with some kuah or lauk. Toasted bread with butter. He can finished up 1 banana at one time. Keropok keping pon dia dah boleh pegang sendiri. I let him eat coco crunch himself. He can feed himself now. As he preferred to be fed by hand (berkat tangan ibu yang menyuap :p ), i need to make something different. Oh, i saw on progam yang Farah AF pegi jalan-jalan @ Hong Kong, there's one time the HK's lady make something like bergedel, the different is she used mashed potato with steamed salmon. Maybe i can make one dish for Iman. Ada salmon sikit dalam fridge.

Oh, got to go. Nak bakar ayam. I have marinated chicken drumstick with black pepper, honey, soy sauce and salt. Let it marinated for 1 hour, pastu bakar.

5 comments:

iyma said...

best nye duk umah sendiri..do all the house cores..pk nak masak ape..masak..best nye......

Wafaa said...

kat umah parents pon boleh buat gak. btw, sooner or later, u'll experience the same thing :p

aniz said...

wafaa...hair treatment???..nape tuh?
bukan ko da ade perfect hair ke?yang aku jeles tuh

Wafaa said...

Aniz, rambut aku takde pape. sihat :p tapi sekali sekala aku pegi buat hair treatment. ngada2 sket. hahaha. steam rambut segala. kalau la ada treatment untuk rambut gugur, tolooong la habaq mai kat aku. sakit mata tengok rambut atas lantai.

iyma said...

kat umah parents aku x sempat pk nak masak ape, mak aku dah siap masak..aku baru siap kemas bilik aku, tgk2 hall mak aku dah siap kemas...haha..duk sesaja la aku.. :P