Tuesday, August 18, 2009

Tahniah la

Tahniah la sebab dah kawin. Tapi, sesungguhnya aku rasa sedikit wth bila tengok news dalam Buletin Utama pasal diorang kawin. Dulu nafi habis-habisan. Pelik jugak bila lelaki ni, dapat izin kawin dengan perempuan itu. Walau diizin oleh bekas isteri, dan si lelaki kononnya telah menghilangkan diri dan tidak menghantar khabar berita. Hati seorang isteri yang melahirkan anak-anak kepada si lelaki itu, sudah pasti tersentuh. Isteri mana tak tersentuh bila diabaikan suami. Dunia artis, tidak mengira ustaz atau ustazah.

Oh ye. Usahlah mendekati suami orang, walaupon si lelaki ada hak untuk kawin lebih dari 1. Tapi tu la, ikut Rasulullah saw konon. Mungkin ada lelaki lupa bahawa isteri-isteri Rasulullah saw kesayangan kita semuanya balu, hanya Siti Aisyah yang masih anak dara sunti. Itu pon usia masih setahun jagung.

Kamu dah kawin. Tahniah la ye.

7 comments:

efairuz said...

oh yes!! bace berita pasal dorang ni kat kosmo, muke depan!!

sangat la sakit hati, to both of them actually..

yg minah tu gedik tak kuase nak tgk gamba die lelame, takut muntah..yg mamat tu plak, sori, takde lagi respek kpd seorang yg bergelar ustaz rock lepas nih..

kutuk x-wife habis habisan, konon2 dlm tempoh edah takleh keja, jadi model tudung n so on so on..tp die tu, mentang2 laki takde edah, tup2 kawen..kalo kawen seblom ni kan senang, jage 2 bini, tayah cerai2..berlaku adil kpd 2 bini, kalau betul die tu ustaz sejati..ni, nampak sgt saje buat hal so that bleh lepas tanggungjawab jage bini tua..n bleh nikah bini baru yg tak bape semenggah pon..

aisyhhh..emo pulok ambo..

hehehe...sori ye cik wafaa

iyma said...

ye..aku pon rasa WTH masa dgr cite dorg kawen..nyampah sbb awal2 x mengaku..eh..boleh blah la!

Watie said...

ustaz amik gambo kawen kt mesjid kiss2 faa..aku dulu nk nk pegang tgn malu weh..yg pengantin pompuan lak wat muke geli geleman kene kiss..adeh..

im_an_ibu said...

nice title wafaa. hehehe.. feel the same too. tahniahla ye. ana dr dulu dpt rase there's sth fishy goin on between them. sgtla publisiti murahan. ana bet anak muda tgk cafe die dah xterdorong nak berubah.

eh, sejak bile ber'ana'2 nih. kuikuikui...

Wafaa said...

Efa: centa itu buta. kalau dah awek tu nampak cantik kat depan mata, bini salah sikit pon kutuk kaw2.

imah: diorang tu stok yang aku pon tak paham. ke, bini baru tu tak nak bermadu? hahahahaha.. ape2 la diorang ni. tak kesian kat anak2

Wafaa said...

Watie: si isteri tu happy, akhirnya dapat apa yg dihajati :p

cik Ah: betul. kalau nak jadi pendakwah, kena la bagi contoh yang baik. tapi, kalau dah artis, artis jugeks :p eh, cik Ah nama sebenar ape ek?

iyma said...

aku setuju dgn semua pendapat ko & kwn2 ko..aku benci lelaki yg nak kawen byk, tp ceraikan bini 1st dia..eei...