Sunday, November 15, 2009

Mencari almari.

After a hectic night, ke keramat attending husband's side majlis doa selamat+tahlil+bday dan balik jam 2pagi, hari ini, adalah ahad yang mendamaikan. Pagi banyak dihabiskan di dapur dan main dengan Iman. Oh, semalam masa 'berperang' nak tidokan Iman, found another way to tickle him - menggunakan siku. Dia punye la gelak sampaikan Husband kata "Dah la tu, nanti dia ngigau" :p

Sarapan hari ini adelah nasi lemak. Ada beberapa cawan beras sebelum habis licin. So, hari ni kena pergi kedai cari beras.

Semalam re-organize dapur yang kecil itu. Ada beberapa projek in my to-do list. Dibahagikan kepada 2: dapur dan 2nd room. 2nd room ada banyak kotak. It is a big room and it is the biggest waste in this house, which is, not fully use of it. Being planning to buy or custom-order for weeks. Buat kabinet sampai ke ceiling pon ok jugak tapi budget constrain la pulak. For the size that I want, it'd cost me almost 4-5k. Perghh.. mahal sangat tu for unused stuff. I don't save money for that. Oh, jalan-jalan tengok perabot @U6 (rasanya lah) Shah Alam. Sana ada banyak kedai perabot. Jumpa wardrobe 8ft size, RM2299. It's cheap compared to custom-order one. Tapi sayangnya, it has slide-door.

The almari hunting still on. Hopefully can get 1 or 2 before Dec. Amin.

7 comments:

haida_s_h said...

happy hunting :)

(bunyi macam nak pergi berburu pulak.. :P)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mcm2 iman ni..hikss..rindu kat iman..muahss..

Wafaa said...

Aidat: sebut pasal berburu tu kan, smlm aku nampak orang MPPJ bawak senapang patah tembak gagak. kuat betul bunyi dia

Eliss: Iman sangat macam2 sekarang :p

yumyum said...

wafaa darling, uve been tagged!

bte bilik hillary duff yang mana? heheh

iyma said...

bakpo x sey hok sliding door?

Wafaa said...

Imah: sb ini untuk isi barang2 yg tak guna, bukan baju. aku prefer yg pintu buka2 tu

Wafaa said...

cikyam: oh pasal baby gear ek. bilik hillary duff dia punye ke aku punye? hahahaha.. aku punye belum habis setup lagih. nak cari almari letak barang2 yg berkotak2 tu