Tuesday, November 17, 2009

Sebut betul2 ye

A
Ibu: Come Iman. Kita pegi dapur. Tatih. (sebut taaaaa-tih)
Iman: Titah. (sebut dengan laju tanpa leret-leret)

B
Iman sedang mengetuk-ngetuk henpon ku atas lantai.

Ibu: Iman, jangan buat macam tu.

Iman pandang Ibu sambil tangannya teruskan aktiviti ketuk-ketuk.

Ibu: Iman, Ibu babab nanti.
Iman: baba...

C
Masa nak balik dari rumah bbsitter.

Ibu: Iman, salam kakak.
Iman: kakak.
Ibu: Salam kakak. Kita nak go home.
Iman: (hulur tangan kat Ila (anak bbsitter) yang duduk 2 depan dari tempat aku berdiri)

D
Tengah main-main dengan Iman.

Ibu: Iman, sayang Ibu.
Iman: (Get close to me, dan dekatkan muka sambil mulut terbuka sikit) Mmmuah.

E
Iman baru lepas mandi. Lap-lap, dan buat semua yang patut. Bila time pakai baju, sarung dari kepala. Bila baju menutupi mata:

Iman: taak-aaaa. (Read: he's saying cak-aaa)

8 comments:

ajan said...

ala comelnyaaaaaa!

Kimi baru pandai cakap nak!
Itu pun nak ke tak nak ke dia nak aje.

Ngan dada. Hiihihi.

Seronoknya baca cerita you ni.

nizaa said...

ala schuweettt....sonokdgq budak2 cakap tak terus lagi..boleh jadi mcm2 maksud...hanya ibu dia saja yang faham...=)

ellyWong said...

ahaha cute! simple as that!! :D

iyma said...

waaaaah!! imah dah pandai ckp! :)

iyma said...

eh..sori wafaa..imaN dah pandai ckp!! silap type..ngeeee...imah mmg dah lama pandai ckp.. :P

Wafaa said...

Ajan: Iman cakap nak as 'atuuu'. Means nak satu kot. Laporan dari bbsitter :p

Niza: kadang2 aku pon tak faham. bahase jerman campor korea kot.

Elly: all babies do, kan kan kan. tapi Insyirah tak nak pakai pants tu seronok aa tengok

Imah: yeee.. ImaH dah lama pandai cakap. hehehe.

yumyum said...

iiiyy soooo cute!

tak sabar nye nak tunggu ayra leh cakap pulak!

Wafaa said...

cikyam: nk lawak bila laki aku tanya password, Iman lak tolong jawab dgn bahase jerman dia tu