Friday, November 13, 2009

no, saye tidak berdiet

Banyaknya mosquito bites kat badan Iman. Badan, kepala, belakang, tangan, kaki, everywhere. Rumah pengasuh tetiba ada nyamuk. Mungkin kerana nyamuk dah bertempiaran lari sebab tempat mereka tinggal ditenggelami air. Aduhhh..

Tadi ada sorang brother tegur, "Wafaa, bakpo awok kurus nih". Diikuti dengan seorang kawan, "Muka kau nampak cengkung." Lalu jawapan ini diberi, "Oh, sebab aku pakai tudung coklat." Heh. takde kaitan.

No. I'm not on diet. Tak pernah mengikat perut, menahan lapar, kerana mahu turunkan berat badan. I eat a lot. And frequent. Jadi, itu sudah menidakkan kata-kata orang yg kata aku diet. I just do my daily house-chores. Maklumlah, takde maid. So, dari A sampai Z, semua kerja di rumah, I am the manager and kuli. Mungkinkah sebab itu? Atau, sebab aku breastfeed? I've been bfeeding Iman for 1y1m++. Counting till Allah bagi rezeki lagi :p

2 comments:

iyma said...

org anak kecik mmg selalu kurus la wpon mkn byk..ada member aku sorg tu, org siap mengata dia x hepi dgn husband dia sbb makin lama nampak dia makin kurus & cengkung..hmm..padahal dia byk buat house chores cam ko, dari A to Z pastu kena kejar anak yg lasak..org kan, mcm2 spekulasi dorg nak buat...

Wafaa said...

ha, kawan ko tu lagi kesian. siap orang kata tak happy. takpe lah, mulut orang. bagus gak orang kata aku kurus. hahahahahaaa.. walaupon tak sekurus mane.